Citatul zilei: 10 februarie - Boris Pasternak

 "Când o mare clipă bate la ușa vieții tale, este adeseori mai puțin zgomotoasă decât bătăile inimii tale, și este, deci, foarte ușor să nu o iei în seamă."


Boris Pasternak           

             

Citatul zilei: 10 februarie - Boris Pasternak

În ziua de 10 februarie 1890 s-a născut Boris Leonidovici Pasternak, poet, romancier și traducător rus, de origine evreiască. Prima sa carte de poezie, "Sora mea, Viața", a fost publicată la Berlin, în 1922. Traducerile lui Pasternak ale unor piese de teatru ale lui Goethe, Schiller, Calderón de la Barca și Shakespeare au rămas foarte populare printre ruși. Boris Pasternak este autorul operei "Doctorul Jivago", un roman a cărui acțiune are loc între 1905 și ai al doilea război mondial, respins de URSS, dar ajuns în Italia pentru publicare. Boris Pasternak a primit, în 1958, Premiul Nobel pentru Literatură, un eveniment care a pus pe jar Partidul Comunist al Uniunii Sovietice, forțându-l să îl refuze. Mda, chestia asta ne aduce aminte de năravurile lui Putin!

Citatul zilei: 10 februarie - Boris Pasternak Citatul zilei: 10 februarie - Boris Pasternak Reviewed by Diana Popescu on februarie 10, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.