Punctul negru: Poveste cu tâlc

 Într-o zi, un profesor a intrat în sala de curs și le-a cerut studenților săi să se pregătească pentru un test surpriză. Aceștia au așteptat nerăbdători, în băncile lor. Profesorul a umblat prin toată sala și le-a înmânat câte o foaie de hârtie cu testul amplasat în jos.


Odată ce le-a înmânat paginile, le-a cerut studenților să le întoarcă și să înceapă. Spre surpriza tuturor, nu exista nici o întrebare, ci numai un punct negru în centrul paginii. Profesorul le-a examinat fețele derutate și le-a spus, "Vreau să scrieți despre ceea ce vedeți acolo."   

              

Punctul negru: Poveste cu tâlc

Perplecși, studenții au pornit să facă ceea ce li se ceruse.


Spre finele cursului, profesorul a adunat toate foile de hârtie cu răspunsurile și le-a citit, una câte una, cu voce tare. Toate dintre ele, fără nici o excepție, descriau punctul negru, încercând să explice poziția sa în mijlocul paginii. După aceea, profesorul le-a zis studenților:


"Nu am de gând să pun note pentru acest test. Am vrut doar să vă dau ceva la care să va gândiți. Nimeni nu a scris despre culoarea albă a paginii. Toată lumea s-a focalizat pe punctul negru, și la fel se întâmplă și în viețile noastre. Asta este exact ceea ce sfârșim a face cu viețile noastre. Avem la îndemână câte o foaie albă de hârtie de care ar trebui să ne bucurăm, însă suntem extrem de preocupați să contemplăm punctele negre de pe ea. 


Bătrânul alchimist: Poveste cu tâlc


Viața este un dar special și avem întotdeauna motive pentru a o celebra. Se schimbă și se reînnoiește în fiecare zi, odată cu prietenii noștri, cu slujbele noastre, cu dragostea și familia noastră, cu miracolele pe care le vedem zilnic.


Și, cu toate astea, insistăm să ne concentrăm pe punctele negre, pe probleme minore, pe banii pe care ne dorim să-i avem, luxul la care tânjim, micile complicații din relațiile noastre, ș.a.m.d.


Trebuie să realizăm că punctele negre sunt foarte mici și numai câteva. Însă le permitem să ne contamineze, să ne acapareze mintea. 


Să ne îndepărtăm privirea de la punctele negre din existența noastră. Să ne bucurăm de fiecare dintre binecuvântările noastre, fiecare clipă pe care ne-o dăruiește viața. Să fim fericiți și să ducem un trăi pozitiv!"


Cum începem ceva important? - Poveste cu tâlc

Punctul negru: Poveste cu tâlc Punctul negru: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on februarie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.