27 martie: Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului

 În fiecare an, pe 27 martie, fanii din toată lumea se adună real sau virtual pentru a celebra băutura lor alcoolică distilată preferată. Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului  folosește paranteza pentru a indica faptul că este sprijinită și de scoțieni, canadieni și japonezi, care scriu numele licorii fără "e", adică whisky, spre deosebire de irlandezi și americani.      

                                          

27 martie: Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului

Wihskey-ul este făcut dintr-amestec fermentat de cereale, mai ales porumb, grâu și orz. Oamenii apelează la el atât pentru a-l savura, cât și pentru sănătatea lor, având în vedere că include un antioxidant puternic, numit acid elagic, care ajută la prevenirea cancerului! Unii îl amestecă cu apă caldă și miere pentru a-și alina durerile din gât. Alții pretind că whiskey-ul le prelungește viață!


Cele mă faimoase tipuri de whiskey sunt:


- Whiskey-ul american, care tinde să fie mai dulce decât altele și are în compoziție bourbon, secară și tennessee.


- Whiskey-ul scoțian, cu o aromă pământească și cuprinde scotch amestecat și scotch numai din malt.


- Whiskey-ul irlandez, cu o culoare mai deschisă, dar mai robust decât cel canadian și incluzându-l pe cel din malț și "single grain".


- Whiskey-ul canadian tinzând să fie mai închis la culoare și mai fructuos, cu o varietate conținând secară. 


Irlandezii sunt creditați pentru crearea celei dintâi distilerii de whiskey. Cuvântul "whiskey" provine, de fapt,  din expresia irlandeză "uisce beatha", cu semnificația de "apa vieții". 


26 martie 2022: Ziua Orei Pământului


Printre cele mai populare mărci de whiskey din lume se numără Johnnie Walker, Dewar's, Jim Bean, Jack Daniels, Wild Turkey, The Dubliner, Caribou Crossing și Lark.


Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului a fost lansată în 2009 în decursul Festivalului Zilei Whiskey-ului din nordul Olandei. Data de 27 martie comemorează ziua de naștere a lui Michael Jackson, un scriitor britanic ce a scris multe cărți influențe despre whiskey și bere. 


27 martie: Ziua Mondială a Teatrului

27 martie: Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului 27 martie: Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului Reviewed by Diana Popescu on martie 26, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.