16 aprilie: Ziua Orhideei

 Marcată anual pe 16 aprilie, Ziua Orhideei este dedicată uneia dintre cele mai mari familii de plante înfloritoare din familia Orchidaceae, cuprinzând între  21.950 și 26.049 de specii accepate științific. Orhideele sunt multicolore, bine mirositoare și cresc în multe regiuni de pe tot globul. Această zi este asociată cu comemorarea, onorarea oamenilor iubiți care nu mai sunt alături de noi.


Ziua Orhideei a fost creată în 2015 de un cupludin Carolina de Sud, SUA, Mike și Faith Young, în memoria fiicei lor care decedase cu numai un an înainte.    

              

16 aprilie: Ziua Orhideei

Cei doi s-au îndrăgostit de orhidee pe când munceau ca voluntari într-o plantație de astfel de flori din Mexic. S-au atașat atât de tare de ele încât s-au decis că dacă vor avea vreodată o fată, să-i dea numele de "Orchid" (Orhideea). Au avut o fetiță dar, din nefericire, a pierit la naștere.


Floarea de orhidee în legende , mituri , simboluri


După asta, cuplul și-a dorit să facă ceva pentru a onora și a celebra amintirea fiicei sale, prin intermediul florii lor favorite. Așadar, au dezvoltat o campanie de inițiativă pentru a aduna banii necesari înregistrării oficiale a acestei zile. În acest scop, au oferit precomenzi pentru mierea produsă de ei și, după câteva ore de comercializare, au strâns suma de 1.500 de dolari pentru a pune bazele proiectului lor. După aceea, proiectul lor a căpătat amploare pe tot globul!


Lucruri interesante despre orhidee


- Printr-o bună îngrijire și întreținere regulată, o plantă de orhidee poate trăi mai mult de 100 de ani. 


15 aprilie 2022: Ziua Paștelui Evreiesc


- Orhideele prosperă sub lumina soarelui, în special una indirectă. De aceea, este recomandat să fie amplasate în apropierea unei ferestre amplasate spre nord și/sau est. 


- Anumite tipuri de orhidee sălbatică sunt comestibile și pot fi folosite pentru a face ceai.


- Orhideelor le poate lua până la 7 ani pentru a înflori după ce au germinat.


- Păstaia unor orhidei poate conține până la 3 milioane de semințe!


16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii

16 aprilie: Ziua Orhideei 16 aprilie: Ziua Orhideei Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.