21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși

 Anual, pe 21 aprilie, Ziua Buldogii sunt Frumoși este dedicată acestor câini cunoscuți pentru corpul lor îndesat, labele lor scurte și îndepărtate, boturile scurte și expresia lor încruntată, pe care mulți oameni îi apreciază ca fiind drăguți și vrednici de a fi iubiți!


Data de 21 aprilie corespunde cu cea din 1886, când buldogul a fost recunoscut oficial ca și câine de rasă. 


Buldogii au fost folosiți tradiționali pentru pariuri în care erau puși să se lupte cu alți câini, însă, în prezent, sunt ținuți pentru alte scopuri, cum ar fi câini de companie, de pază ori de vânătoare. Denumirea lor provine din cuvintele englezești "dog" ("câine") și "bull" ("taur", corelat cu obiceiul englezesc dintre secolele al XIII-lea și al XVIII-lea, constând din ațâțarea unui taur împotriva unui alt animal, de obicei, un câine).     

                               

21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși

Se crede că buldogii s-au dezvoltat în decursul secolului al XVI-lea, în epoca elisabetană, din mastifi atât mari, cât și mici. 


De atunci, crescătorii de câini au ajutat la diversificarea mai multor tipuri de buldogi existenți în prezent. Acestea includ buldogul englezesc, cel franțuzesc, și cel american. 


Buldogul este unul dintre simbolurile naționale ale Marii Britanii, fiind considerat drept prietenos, amiabil, dornic să fie în preajma familiei sale. Câteodată, încăpățânarea sa este compensată de docilitatea sa și devotamentul său. 


20 aprilie 2022: Ziua Bananei


Unul din cei mai vestiți buldogi din lume este Tillman, unul englezesc devenit celebru datorită abilităților sale de "skateboarding". Un altul, Uga, a fost mascota oficială a echipei Bulldogs a Universitățîi din Georgia, SUA. Chesty a fost un buldog recunoscut ca mascota oficială a Trupelor Marine din SUA. 


La Universitatea Drake se organizează în fiecare an una dintre cele mai faimoase competițîi pentru cel mai frumos buldog.


Cu ocazia Zilei Buldogii sunt Frumoși, deținătorii de astfel de câini postează fotografii și clipuri video nostime cu aceștia, îi răsfață cu bunătăți și le dăruiesc tot felul de jucării. 


21 aprilie: Ziua Mondială a Creativității și Inovației

21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși 21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși Reviewed by Diana Popescu on aprilie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.