4 aprilie: Ziua Internațională a Morcovului

 Data de 4 aprilie este dedicată anual Zilei Internaționale a Morcovului, o rădăcină vegetală cu numele științific de Daucus carota aproape nelipsită din frigiderele noastre, grație prețului său accesibil, timpului îndelungat de păstrare și beneficiilor sale excelente pentru sănătate. 


Prima sărbătorire a acestei legume s-a petrecut în 2003, cu intenția, pură  și simplă, de a onora acest ingredient esențial al salatelor și nu numai. În prezent, are loc în numeroase țări de pe glob, cum ar fi Franța, Italia, Suedia, Rusia, Australia, Japonia și Marea Britanie. Morcovii sunt plante viguroase care pot crește în diverse condiții și sunt recoltați, tipic, vara și toamna.  

                

4 aprilie: Ziua Internațională a Morcovului

Deși rădăcina morcovului este, tradițional, "star-ul" unui show culinar, frunzele sale sunt și ele comestibile și gustoase, îndeosebi în salate.


Oricum, rădăcina sa îl apropie de cartofi, napi, ridichi și sfeclă. Culoarea consacrată a morcovului este de portocaliu cu substraturi de galben, însă există multe alte variații ale sale în toată lumea, incluzând violet, roșu și galben pal. 


3 aprilie 2022: Ziua Geologului


Datorită "longevității" sale când este ținut în frigider, morcovul își face apariția în mâncărurile noastre din toate sezoanele, de la primăvară, la vară și iarnă. Morcovii sunt printre legumele ce pot fi consumate crude, proaspete, cu numai puțină clătire sub un jet de apă rece. Printre altele, pot fi serviți ca delicii dulci din prăjituri, sau ca un savuros acompaniament la cărnuri cum ar fi cea de somon și de pasăre. 


Lucruri interesante despre morcov


- Constituentul primar din morcov este betacarotenul, care se transformă în vitamina A odată ce este procesat de sistemul digestiv uman. Vitamina A este foarte cunoscută pentru întărirea vederii, precum și a oaselor, dinților și pielii.


- În anii 1.000 d.Hr., țăranii din Afganistan au început să propage în lume morcovul modern.


- În timpul celui de-al doilea război mondial, oameni din numeroase state au fost preocupați de învățarea de diferite metode de preparare a morcovilor cultivați în propriile lor grădini. 


4 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Pericolelor Minelor și Sprijinire a Acțiunii Legate de Neutralizarea Minelor

4 aprilie: Ziua Internațională a Morcovului 4 aprilie: Ziua Internațională a Morcovului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 03, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.