27 noiembrie: Ziua "Nu cumpăra nimic"

 Fondată în septembrie 1992 de artistul Ted Dave din Vancouver, Canada, Ziua "Nu cumpăra nimic" de pe 27 noiembrie reprezintă un protest față de consumerism, o semnalare a posibilității degradării noastre prin nevoia bolnăvicioasă (indusă și de publicitate) de a avea, acumula peste măsură lucruri, chiar întru totul inutile!


Când a fost ultima zi când nu ai cumpărat absolut nimic? Dacă-ți pui voința la încercare, poți descoperi că ai putința de a renunța la shopping cel putin 24 de ore! Și, poți avea, astfel, niște revelații cutremurătoare!


Curând după crearea zilei "Nu cumpăra nimic", aceasta a început să fie celebrată în SUA, Marea Britanie, Israel, Austria, Germania, Noua Zeelandă, Japonia, Norvegia, Franța. În prezent, se estimează că oameni din mai mult de 65 de țări participă la campanii asociate cu această zi.      


27 noiembrie: Ziua "Nu cumpăra nimic"

Omul de știință Paul Ehrlich spunea, "Dacă eșuăm să punem sub control creșterea populației și supraconsumul, atunci vom locui pe o planetă pe care viața va deveni tot mai greu de susținut."


Pentru a marca evenimentul din 27 noiembrie, în loc să umbli brambura prin magazine, poți să-ți petreci un timp de calitate acasă împreună cu familia și/sau prietenii ori să te retragi undeva în mijlocul naturii pentru a-i contempla frumusețea.


Unii oameni, de pe alte meleaguri, recurg la măsuri mai extreme... Astfel, organizează așa-zise "plimbări zombie", de-a lungul cărora umblă ca năuci, cu priviri goale, inexpresive, prin supermarket-uri sau mall-uri, fără a cumpăra nimic. Dacă sunt întrebați ce fac, ei abia aștepta să declare că sărbătoresc Ziua "Nu cumpăra nimic" și să-și exprime opiniile de revoltă împotriva consumerismului.


Alții iau poziție în mall-uri, cu un foarfece în mână și cu un afiș în cealaltă prin care anunță că oferă ajutor, cu doar o simplă "tăietură", celor care vor să pună capăt datoriilor crescânde de pe cardurile de credit și să se dezbare de dependența de a face cumpărături fără rost!


26 noiembrie: Ziua Prăjiturii

27 noiembrie: Ziua "Nu cumpăra nimic" 27 noiembrie: Ziua "Nu cumpăra nimic" Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 26, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.