26 noiembrie: Ziua Prăjiturii

 Prăjitura, una din cele mai mari delicii gustative, ba chiar vizuale și olfactive umane, nu avea cum să nu aibă o sărbătoare specifică, o zi a anului dedicată ei, iar aceasta are loc pe 26 noiembrie!


Se crede că primele prăjituri din istorie au fost făcute în antichitate, în Egipt și Grecia. Cele în urmă erau mari și plate, imbelșugate cu nuci și miere, și erau servite la sfârșitul meselor.


În zilele noastre, un tip al acestor prăjituri a evoluat în baclava, un desert grecesc tradițional, apreciat și pe meleagurile noastre.     

                                             

26 noiembrie: Ziua Prăjiturii

Romanii au creat, de asemeni, propria lor versiune de gustare dulce, una cremoasa și bogată în ingrediente. Oricum, aidoma multor culturi din lume, prăjiturile lor erau adeseori rezervate zeilor și le erau oferite în templele lor, în semn de respect, dragoste și venerație. 


În prezent, prăjiturile sunt considerate un simbol al sărbătoririi. Împreună cu suratele lor mai ample, torturile, sunt nelipsite de la ocazii festive, precum zilele de naștere, aniversările și nunțile.


Cea mai bună cale de a celebra ziua de pe 26 noiembrie ar fi să te desfeți cu prăjituri de bună calitate împreună cu familia și prietenii. Cu acest prilej le poți cumpăra direct sau comanda online, de la cofetării vestite, sau te poți distra, punându-ți la treabă creativitatea, pregătindu-le tu însuți și dăruindu-le și altora!

26 noiembrie: Ziua Prăjiturii 26 noiembrie: Ziua Prăjiturii Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 25, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.