8 aprilie: Ziua Desenează o Pasăre

 Ziua Desenează o Pasăre din 8 aprilie este anual dedicată unei sărbători speciale, ce-i pune la încercare pe cei pasionați să-și exprime talentul de a reproduce pe hârtie o înaripată. 


Este o celebrare care a fost creată ca o cale de a ne bucura de cele mai simple lucruri, aspecte ale existenței și ca una de a-i ajuta pe soldații de pretutindeni să uite de război și suferințele asociate cu acesta chiar și pentru o scurtă vreme.          

                     

8 aprilie: Ziua Desenează o Pasăre

Potrivit lui Douglas Coupland, "păsările reprezintă un miracol pentru că ne dovedesc că există o stare mai frumoasă, mai simplă a ființării, pe care ne putem strădui să o atingem."


La originea acestei zile se află o poveste adevărată înduioșătoare. În aprilie 1943, o fetiță de 7 ani din Anglia, pe nume Dorie Cooper, și-a vizitat unchiul internat în spital, care fusese rănit în război și îi fusese amputat un picior din cauza unei mine de teren. Ea i-a cerut unchiului său să-i deseneze o pasăre. 


7 aprilie 2022: Ziua Buritto


Acesta i-a îndeplinit dorința, și Dorie l-a tachinat spunându-i că deși nu era un desen prea reușit, și-l va pune pe unul din pereții camarei sale. 


Trei ani mai târziu, Dorie a murit într-un accident de mașînă. Sicriul ei a fost acoperit cu o mulțime de desene cu păsări făcute de doctori, surori medicale și soldați aflați în același pavilion de spital ca și unchiul ei. 


8 aprilie: Ziua Internațională a Romilor

8 aprilie: Ziua Desenează o Pasăre 8 aprilie: Ziua Desenează o Pasăre Reviewed by Diana Popescu on aprilie 07, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.