15 mai: Ziua Internațională a Siguranței în Apă

 Ziua Internațională a Siguranței în Apă, marcată anual pe 15 mai, are scopul de a răspândi conștientizarea pe plan global despre pericolul înecului și a-i educa pe tineri să fie într-o sporită siguranță în apă și în preajma acesteia.


Potrivit statisticilor, mai mulți de 175.000 de copii din lume își pierd anual viața înecați. Nu am găsit nimic despre România, dar, în SUA mor, neintenționat, prin înec, circa 10 oameni pe zi, doi dintre ei având 14 ani sau o vârstă mai mică.     

                                  

15 mai: Ziua Internațională a Siguranței în Apă

În data de 15 mai suntem atenționați să deprindem abilități de înot astfel încât să ne protejăm pe noi înșine și persoanele pe care le îndrăgim.


Lecțiile de înot pentru copii reprezintă pentru ei un prilej de distracție dar, totodată, îi învață tehnici esențiale de supraviețuire. 


Iată și câteva recomandări inspirate de Ziua Internațională a Siguranței în Apă:


- Copii trebuie să fie învățați să înoate cât mai devreme posibil.


- Ei trebuie să fie supravegheați constant atunci când sunt la mare, la plajă, la o piscină sau în apropierea acestora.


14 mai 2022: Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare


- Este necesar să se mențină un contact vizual permanent cu copiii dintr-un bazin, dintr-un râu, din mare, ori din preajma acestora. 


- Copiilor mici nu trebuie să li se permită să între într-o piscină fără să fie însoțiți de un adult. 


- Părinții ar trebui să deprindă tehnici de resuscitare, astfel încât să aibă capacitatea să le acorde copiilor prim ajutor în caz de pericol prin înec. 


15 mai: Ziua "Dăruiește Flori Cuiva"

15 mai: Ziua Internațională a Siguranței în Apă 15 mai: Ziua Internațională a Siguranței în Apă Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.