16 mai : Ziua Internațională a Trăirii în Pace

 În fiecare an, pe 16 mai, Ziua Internațională a Trăirii în Pace îndeamnă oamenii să conviețuiască în bună înțelegere, în pace, ascultându-i, respectându-i și apreciindu-i pe cei diferiți de ei. 


Se spune că varietatea este farmecul vieții. Din nefericire, multe ființe umane se simt amenințate de cele care nu sunt la fel ca ele. Lumea noastră are, de altfel, o istorie îndelungată de rasism, prejudecăți și război. 

                                         

16 mai : Ziua Internațională a Trăirii în Pace

După cel de-a doilea război mondial, ONU a început să clădească o lume sustenabilă de pace în locul uneia de divizare. Pentru a face asta, a încurajat oamenii din toată lumea să promoveze reconcilierea și unitatea. Statele pot atinge acest obiectiv lucrând împreună cu lideri comunitari și religioși, astfel încât să instaureze iertarea și compasiunea reciprocă a unora către ceilalți.


Reconcilierea poate fi atinsă atunci când oamenii se împacă cu ei înșiși și cu alții. Pentru a realiza asta ar trebui:


- Să încercăm să-i iubim pe cei din jurul nostru în loc să îi controlăm.


- Să practicăm toleranța față de alții, prin aprecierea diversității lor și a alegerilor pe care le fac, chiar dacă sunt diferite de ale noastre.


- Să nu ne comparăm pe noi înșine cu alții.


- Să-i acceptăm pe oameni pentru ceea ce sunt și să nu încercăm să-i schimbăm, ca să fie aidoma noastră.


Imaginați-vă (vorbele lui John Lennon) o lume pașnică în care am trăi dacă am pune în aplicare aceste sugestii. 


16 mai: Ziua Dinozaurului


Anul 2.000 a fost recunoscut de ONU ca "Anul Internațional pentru Cultura Păcii". Anii din 2.001 până în 2.010 au fost numiți de către ONU "Deceniul Internațional pentru o Cultură a Păcii și Nonviolenței față de Copiii Lumii". Amandouă aceste evenimente au condus spre o nouă rezoluție, adoptată de Adunarea Generală a ONU pe 8 decembrie 2017. Rezoluția a declarat 16 mai că Ziua Internațională a Trăirii în Pace. 


15 mai: Ziua internațională a familiei

16 mai : Ziua Internațională a Trăirii în Pace 16 mai : Ziua Internațională a Trăirii în Pace Reviewed by Diana Popescu on mai 16, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.