11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale

 Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale este celebrată an de an pe 11 iulie. Cel puțin de 25 de ani, oamenii folosesc din ce în ce mai mult uleiurile esențiale prin aplicarea lor pe piele sau prin alte metode. Extracțiile din diverse plante rezultă în niveluri diferite de puritate și culoare. Această zi recunoaște beneficiile importante ale uleiurilor esențiale pentru umanitate. 


Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale a fost creată în 2018, când Jared Turner, președinte și director al "Young Living" (Trăirea Young) a avut ideea de a sărbători uleiurile esențiale pe 11 iulie, data de naștere a fondatorului "Young Living", D. Gary Young. A dorit astfel să onoreze munca de o viață a lui Gary Young și să sprijine fundația "Young Living".     

                   

11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale

În prezent, Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale este o platformă de creștere a conștientizării despre procese sustenabile și dedicării pentru protejarea mediului înconjurător. 


Plantele aromatice au fost descoperite cu mii de ani în urmă, fiind utilizate în cosmetică și pentru băuturi. Oricum, ele au devenit disponibile odată cu inventarea procesului de distilare în anii 3.000 î.Hr. Uleiurile esențiale sunt extracte din plante foarte concentrate, preparate prin distilarea cu abur a plantelor. De asemeni, sunt produse prin presarea mecanică a cojilor fructelor citrice. Aceste uleiuri constitue esența componentelor plantelor. Uleiurile esențiale finale variază ca și culoare și miros, și ajută corpul să-și echilibreze funcțiunile naturale prin acțiunea asupra sistemelor sale vindecătoare.


Repere din istoria Zilei Internaționale a Uleiurilor Esențiale


- 1772: Căpitanul James Cook menționează uleiul arborelui de ceai în decursul voiajului său în Botany Bay, Australia. 


- Anii 1970: Doctorii cataloghează 22 de uleiuri esențiale folosite pe larg penru afecțiuni interne în "Materia Medica".


10 iulie: Ziua / Sărbătoarea Sfintei Rosalia


- Secolul al XX-lea: Termenul de "terapie aromatică" este întrebuințat pentru prima dată.


Lucruri interesante despe uleiurile esențiale


- Uleiurile esențiale au multiple miresme, precum cea de mentă, lemn de cedru, lavandă, lămâie și multe altele.


- În zilele noastre, uleiurile esențiale sunt în mod obișnuit folosite în difuzoare pentru crearea unor mirosuri aromatice în spații închise.


- Când sunt împrăștiate într-o încăpere prin lumânări sau difuzoare, ajută la mărirea oxigenului atmosferic din aceasta.


- Destul de surprinzător, mai puțin de 1% din toată populația de specii de plante poate produce uleiuri esențiale. 


- Uleiurile esențiale pot să nu fie neapărat uleiuri, ele fiind și nutrienți extrași dintr-o plantă. 


11 iulie: Ziua Mondială a Populației

11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale 11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale Reviewed by Diana Popescu on iulie 10, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.