15 iulie: Ziua Sfântului Swithin

 Există o glumă despre obsesia englezilor ținând de vreme și umbrelele lor, iar Ziua Sfântului Swithin de pe 15 iulie pare să sprijine această superstiție stereotipă. Acest sfânt a fost episcop de Winchester la mijlocul anilor 800. Nu există prea multe informații despre el și contribuțiile aduse de acesta parohiei sale, iar acest lucru este surprinzător deoarece i-a fost dedicată o zi specială minunilor sale. 


Potrivit legendei, indiferent de vremea din 15 iulie din Anglia, fie soare, fie ploaie, în următoarele 40 de zile se vor înregistra aceleași condiții de vreme. Așadar, dacă plouă pe 15 iulie, ar fi de așteptat să porți o umbrelă la tine încă 40 de zile consecutive!       

                      

15 iulie: Ziua Sfântului Swithin

Anglo-saxon, Sfântul Swithin a fost episcop între anii 852 și 863. În aceeași perioadă a devenit sfântul patron al catedralei Winchester. Mărturiile istorice nu-i pomenesc viața nici dinainte, și nici după ce a ajuns episcop. 


14 iulie: Ziua Bastiliei


Mai mult decât atât, nu sunt consemnate nici numeroase minuni ale acestuia. Într-unul din miracole, ar fi refăcut instantaneu coșul cu ouă al unei femei care-l scăpase după ce fusese surprinsă de apariția neașteptată, bruscă, a episcopului. Deși minunile sale au fost cam puține, Sfântul Swithin este un personaj foarte celebrat în Marea Britanie, atât de mult încât circa 40 de biserici din țară sunt dedicate lui!


Folclorul asociat cu Sfântul Swithin implică presupusa sa mânie și presupusele furtuni cu fulgere provocate de acesta. Plăcându-i oamenii obișnuiți, și-a dorit ca aceștia să aibă un cât mai mare acces la mormântul său. De aceea, el și-a clădit mormântul în curtea bisericii sale. S-a consemnat că acest lucru îi va permite, de asemeni, să se bucure de ploile căzute de cerurile de deasupra. Dorințele Sfântului Swithin au fost îndeplinite, și a fost îngropat în curtea bisericii sale conform instrucțiunilor lui. 


După 100 de ani, a fost mutat de acolo deoarece se considra nepotrivit ca sfântul să fie înmormântat printre oameni de rând. După asta, nori negri, de ploaie torențială, au umplut cerurile englezești și, în acest fel, s-a născut legenda despe mânia Sfântului Swithin.


15 iulie: Ziua Iubesc Caii

15 iulie: Ziua Sfântului Swithin 15 iulie: Ziua Sfântului Swithin Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.