25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului

 Ziua Mondială a Prevenirii Înecului din 25 iulie este marcată an de an în scopul creșterii conștientizării despre efectele dezastruoase și pe termen lung ale înecului atât pentru familii, cât și pentru societate, și furnizării de informații prețioase despre mijloace de salvare a vieții în privința inecului. 


În fiecare an, se îneacă un număr estimat de 236.000 de oameni în toată lumea, dintre care cei mai mulți sunt copii în vârstă de până la 14 ani. Studiile au arătat că cei mai expuși înecului sunt copiii și adolescenții din zonele rurale, spre deosebire de cei din orașe. 

                            

25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului

Ziua Mondială a Prevenirii Înecului a fost întemeiată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/75/273 despre prevenirea înecării globale, în aprilie 2021. Înecul constă dintr-o sufocare provocată de scufundarea gurii și nasului în apă. Cele mai fatale înecuri se petrec de unul singur sau într-o împrejurare când alții sunt fie inconștienți de situația victimei, fie sunt incapabili să-i dea ajutor. 


Oganizatia Mondială a Sănătății a evidențiat recent necesitatea de a se amenaja locuri sigure, îndepărtate de apă pentru copii, tineri cu vârsta între un an și 24 ani, învățarea acestora să înoate, și îmbunătățirea gestionării riscurilor de inundație pentru a se preveni morți prin înecare. 


24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii


Înecul este una din primele 10 cauze majore de deces pentru copii și tineri cu o vârstă de până la 14 ani. Mai multe de 90% din morțile prin înec din țările cu venituri mici și mjlocii au loc în fântâni, vase domestice de depozitare a apei, râuri și lacuri. 


ONU a anunțat câteva măsuri de prevenție, ce includ organizarea de locuri sigure, departe de apă, pentru copiii preșcolari, cu o îngrijire și o supraveghere sigură, competentă, a copiilor.


Alte măsuri preventive constau din învățarea înotului și siguranței în apă, instruirea în salvarea vieților de la înec, instalarea de bariere de control a accesului în apă, stabilirea unor zone sigure de navigare. 


25 iulie: Ziua Profesioniștilor din Arta Culinară

25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului 25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului Reviewed by Diana Popescu on iulie 24, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.