12 august: Ziua Mondială a Elefantului

 Anual, pe 12 august, Ziua Mondială a Elefantului celebrează una dintre cele mai magnifice vietuițuioare de pe pământ, personificand frumusețea preistorică , teologică și importanță prezervării mediului înconjurător. În ultimul deceniu, numărul de elefanți de pe glob a scăzut impresionant la 62% și aceste animale pot fi pe pragul dispariției în următoarele decenii. 


Se estimează că, zilnic,  sunt omorâți de contrabandiști 100 de elefanți africani. Cererea de fildeș de pe pietile asiatice a condus la uciderea de mii de elefanți. Încă de la fondarea sa, în 2012, de către Patricia Sims și "Elephant Reintroduction Foundation" din Tailanda, împreună cu peste 100 de organizații de pe tot globul, Ziua Mondială a Elefantului a strâns laolaltă milioane de oamenii care iubesc elefanții și fac tot ce pot pentru a-i ajuta.         

                             

12 august: Ziua Mondială a Elefantului

Elefanții și ființele umane au trăit o lungă perioadă laolaltă. Grație imboldurilor extinderii mediului natural al elefanților africani, precum și a mărimii lor impresionate și posturirilor lor amenințătoare, aceștia au reușit să reziste ținerii lor în captivitate și domesticirii lor. Pe de altă parte, elefanții asiatici, care au coexistat cu oamenii de peste 4.000 de ani, se bucură de un mai mare respect și sunt asociați cu o varietate de obiceiuri culturale și spirituale. În Tailanda, de exemplu, sunt un simbol național și au dedicată o sărbătoare națională.


În ciuda celor de mai sus, există o mulțime de fapte pe care nu le știm despre elefanți. Au cel mai mare creier dintre toate animalele terestre, ceea ce-i face foarte inteligenți, conștienți, sociali și empatici. Ființele umane și elefanții împărtășesc numeroase caracteristici, fiind, posibil, mai asemănători nouă decât alte viețuitoare. Însă, noi, oamenii, le punem în pericol viitorul, și le amenințăm habitaturile biodiverse esențiale din Asia și Africa. 


11 august: Ziua Tu B'Av


Elefanții sunt specii de bază pentru mediile lor, deoarece promovează ecosisteme sănătoase și încurajează biodiversitatea.


Elefanții pot fi salvați prin introducerea de politici și legislații mai puternice locale și internaționale, mai cu seamă pentru cei sălbatici , amenințați de branconaj și comerțul ilegal de fildeș, promovarea unui management mai bun al habitatatelor lor naturale, educarea oamenilor despre rolul vital al elefanților în ecosisteme, îmbunătățirea modului în care sunt tratați în captivitate, și, dacă este necesar, optimizarea modului în care sunt tratați elefanții în captivitate.


12 august: Ziua Discurilor de Vinil

12 august: Ziua Mondială a Elefantului 12 august: Ziua Mondială a Elefantului Reviewed by Diana Popescu on august 11, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.