25 august: Ziua Burgerului

 Ziua Burgerului are loc an de an în joia din august dinaintea sărbătorii de weekend a băncilor din Regatul Unit. Dacă în 2022 este marcată pe 25 august, în următorii ani se desfășoară astfel: 2023 - 24 august, 2024 - 22 august, 2025 - 28 august, 2026 - 27 august. Burgerii sunt relativ ieftini și delicioși si pot fi preparați în numeroae feluri, cu un topping variat, în funcție de preferințele oricui. Ziua Burgerului a fost creată de Mr. Hyde, un serviciu zilnic de email destinat bărbaților, cu un conținut ținând de stilul de viață. 


Cea mai asemănătoare mâncare cu burgerul a fost făcută în secolul I d.Hr., în Roma. Aceasta consta din carne tocată fin, preparată cu nuci de pin, ardei iuți și aromată cu vin și garum. A fost nevoie de mai mult timp pentru ca această carne să fie frăgezită și mâncată din mers, în secolul al XIII-lea, de către mongoli. Ei erau cunoscuți drept călăreți plini de ferocitate, care utilizau tactici de luptă impresionante pentru a câștiga orice război. Vestiți pentru eficiența și viteza lor, aceștia duceau cu ei bucăți groase de carne de vită ținute sub șeile cailor lor, care se frăgezeau în decursul unei zile de călărit. Această carne putea să fie, apoi, consumată cu ușurință de mongoli.     

                

25 august: Ziua Burgerului

După aceea, în 1747, un "prototip" de hamburger numit cârnat hamburg a apărut în cartea lui Hannah Glasse, "Arta gătitului simplu și ușor". Autoarea a scris despre un cârnat afumat făcut din carne fin tocată de vită, cu piper, cuișoare, nucșoară, usturoi, oțet și vin roșu, servit pe o felie de pâine. În anii 1800, dicționarul englez Oxford  a introdus termenul de "friptură hamburg", defindu-l ca o carne de viață sărată, tocată, ușor afumată și amestecată cu ceapă și firimituri de pâine. 


24 august: Ziua Vezuviului


Se crede că, ani mai târziu, în 1885, cu ocazia Târgului districtului Erde din Hamburg, New Mexic, SUA, frații Frank și Charles Menches, care aveau o concesiune pentru un stand mobil, au inventat burgerul. Ei vindeau cârnați de carne de porc și au început să pună în sandviciurile lor carne bine tocată de vită, creând astfel hamburgerul. În același an, la Târgul Seymour din Wisconsin, Charlie Nagreen, de 15 ani, a strecurat chiftele de carne de vită între felii de pâine astfel încât oamenii să-și poată mânca cu ușurință sandviciul, din mers. După aceea, în 1891, pentru a celebra 4 iulie, Ziua Americii, Oscar Weber Wilby și soția lui, Fanny, au făcut primele pateuri la grătar cu foc, și le-au servit între jumătățile unei fel de chifle.


În 1921, în Wichita, Kansas, SUA, bucătarul Walter Anderson și antreprenorul Billy Ingram și-au deschis cel dintâi restaurant și au schimbat asfel cursul istoriei hamburgerului, cu designul, gătirea și servirea acestuia. În 1948, frații McDonald au început să pregătească hambugerii în California, și au dezvoltat cel mai mare lanț de fast-food din lume. În 1953, în Florida, a fost întemeiat Burger King, care a ajuns cel mai mare competitor al lui McDonald's. 


25 august: Ziua Garderobei Second-Hand

25 august: Ziua Burgerului 25 august: Ziua Burgerului Reviewed by Diana Popescu on august 24, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.