25 august: Ziua Burgerului

 Ziua Burgerului are loc an de an în joia din august dinaintea sărbătorii de weekend a băncilor din Regatul Unit. Dacă în 2022 este marcată pe 25 august, în următorii ani se desfășoară astfel: 2023 - 24 august, 2024 - 22 august, 2025 - 28 august, 2026 - 27 august. Burgerii sunt relativ ieftini È™i delicioÈ™i si pot fi preparaÈ›i în numeroae feluri, cu un topping variat, în funcÈ›ie de preferinÈ›ele oricui. Ziua Burgerului a fost creată de Mr. Hyde, un serviciu zilnic de email destinat bărbaÈ›ilor, cu un conÈ›inut È›inând de stilul de viață. 


Cea mai asemănătoare mâncare cu burgerul a fost făcută în secolul I d.Hr., în Roma. Aceasta consta din carne tocată fin, preparată cu nuci de pin, ardei iuÈ›i È™i aromată cu vin È™i garum. A fost nevoie de mai mult timp pentru ca această carne să fie frăgezită È™i mâncată din mers, în secolul al XIII-lea, de către mongoli. Ei erau cunoscuÈ›i drept călăreÈ›i plini de ferocitate, care utilizau tactici de luptă impresionante pentru a câștiga orice război. VestiÈ›i pentru eficienÈ›a È™i viteza lor, aceÈ™tia duceau cu ei bucăți groase de carne de vită È›inute sub È™eile cailor lor, care se frăgezeau în decursul unei zile de călărit. Această carne putea să fie, apoi, consumată cu uÈ™urință de mongoli.     

                

25 august: Ziua Burgerului

După aceea, în 1747, un "prototip" de hamburger numit cârnat hamburg a apărut în cartea lui Hannah Glasse, "Arta gătitului simplu È™i uÈ™or". Autoarea a scris despre un cârnat afumat făcut din carne fin tocată de vită, cu piper, cuiÈ™oare, nucÈ™oară, usturoi, oÈ›et È™i vin roÈ™u, servit pe o felie de pâine. ÃŽn anii 1800, dicÈ›ionarul englez Oxford  a introdus termenul de "friptură hamburg", defindu-l ca o carne de viață sărată, tocată, uÈ™or afumată È™i amestecată cu ceapă È™i firimituri de pâine. 


24 august: Ziua Vezuviului


Se crede că, ani mai târziu, în 1885, cu ocazia Târgului districtului Erde din Hamburg, New Mexic, SUA, frații Frank și Charles Menches, care aveau o concesiune pentru un stand mobil, au inventat burgerul. Ei vindeau cârnați de carne de porc și au început să pună în sandviciurile lor carne bine tocată de vită, creând astfel hamburgerul. În același an, la Târgul Seymour din Wisconsin, Charlie Nagreen, de 15 ani, a strecurat chiftele de carne de vită între felii de pâine astfel încât oamenii să-și poată mânca cu ușurință sandviciul, din mers. După aceea, în 1891, pentru a celebra 4 iulie, Ziua Americii, Oscar Weber Wilby și soția lui, Fanny, au făcut primele pateuri la grătar cu foc, și le-au servit între jumătățile unei fel de chifle.


ÃŽn 1921, în Wichita, Kansas, SUA, bucătarul Walter Anderson È™i antreprenorul Billy Ingram È™i-au deschis cel dintâi restaurant È™i au schimbat asfel cursul istoriei hamburgerului, cu designul, gătirea È™i servirea acestuia. ÃŽn 1948, fraÈ›ii McDonald au început să pregătească hambugerii în California, È™i au dezvoltat cel mai mare lanÈ› de fast-food din lume. ÃŽn 1953, în Florida, a fost întemeiat Burger King, care a ajuns cel mai mare competitor al lui McDonald's. 


25 august: Ziua Garderobei Second-Hand

25 august: Ziua Burgerului 25 august: Ziua Burgerului Reviewed by Diana Popescu on august 24, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.