17 septembrie: Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

 Aproape fiecare persoană din lume, într-un anumit punct al vieții sale, a luat medicamente pentru a trata sau a preveni o boală. Oricum, doctorile pot avea, câteodată, un efect negativ serios, dacă sunt incorect depozitate, prescrise, administrate sau sunt monitorizate insuficient.


 Practicile medicamentelor nesigure sau a erorilor asociate cu ele sunt o cauza majoră a unor afecțiuni ale sănătății, ce pot fi evitate, în toată lumea. Erorile ținând de doctorii apar din pricina unor sisteme de medicamentație slabe ori a unor factori umani precum oboseala, condiții nepotrivite de mediu înconjurător, sau a unui personal insuficient de echipe medicale. Pandemia CPVID-19 a crescut semnificativ riscurile unor greșeli de medicamentație și afecțiuni corelate cu acestea. În acest context, pentru Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 2022 a fost aleasă tema "Medicamentație sigură", cu sloganul "Fără rele ale medicamentației". 

                                

17 septembrie: Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Campania globală reafirmă obiectivele Provocării Globale a Siguranței Pacientului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), "Medicamentație fără rău". Lansată de organizație în 2007, campania face apel la factorii responsabili să prioritizeze și să ia măsuri timpurii în zone cheie asociate cu un rău semnificativ pentru pacient din cauza practicii medicamentației nesigure. Acest lucru include situații de risc, tranziții ale îngrijirii medicale, polifarmacia (utilizarea concomitentă de medicamentații multiple).


16 septembrie: Ziua Frizerului


Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este una dintre puținele zile publice globale ale OMS. A fost întemeiată în 2021, la cea de șaptezecișidoua Adunare Mondială a Sănătății, prin adoptarea Rezoluției WHA72.6 - Acțiunea Globală pentru Siguranța Pacientului. Obiectivele sale sunt să mărească conștientizarea și angajamentul publicului în această privință, să inbunatateasca înțelegerea mondială și să lucreze către solidaritate și acțiuni globale de către statele membre, astfel încât să optimizeze siguranța pacienților și să reducă daunele aduse acestuia.


Pentru marcarea acestei zile, în 2022, OMS organizează o serie de așa-zise "webinars" / seminarii prin internet despre siguranța medicamentației și oferă o serie de soluții de securitate pentru medicamentație și produse tehnice. Pe 17 august 2022, OMS pune la punct o gamă largă de activități și găzduiește un eveniment virtual global. Celebrările includ iluminarea Jet d'Eau din Geneva în culoarea portocalie. Statele membre și partenerii OMS sunt invitați să participe la campania mondială prin angamente de a implementa Provocarea Globală a Siguranței Pacientului a OMS. 


17 septembrie: Ziua "Găsește-ți un vechi prieten"

17 septembrie: Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 17 septembrie: Ziua Mondială a Siguranței Pacientului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 16, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.