2023: Anul Chinezesc al Iepurelui de Apă

 2023 este Anul Chinezesc al Iepurelui de Apă. Anul Nou Chinezesc 2023 pică într-o marți, pe 22 ianuarie. Acesta este anul chinezesc cu numărul 4.720. Prima zi a anului nou astrologic chinezesc este, de asemeni, cea dintâi zi din luna Tigrului. O altă sărbătoare chinezească asociată cu schimbarea anului este Festivalul Felinarelor din 5 februaie 2023.


În 2023, Iepurele este corelat cu Apa Yin, care, la rândul său, este conecata cu ploaia, apa rece, iazurile sau pârâurile. Potrivit sistemului chinezesc al celor 5 elemente, apa este asociată cu culoarea neagră. De aceea, 2023 este numit și Anul Iepurelui Negru. Semnul zodiacal al acestui an este iepurele în ploaie sau iepuri jucându-se în jurul unui iaz. Iepurii sunt animale ierbivore și le place să se hrănească cu plante fregede, precum iarba, frunze, flori, vița de vie sau buruieni. Din acest motiv, Iepurele este corelat cu Lemnul Yin. Ploaia învigorează plantele fragede, însă furtunile cu ploi puternice pot deteriora iarba, frunzele și florile. Ierbii și viței de vie nu le plac anotimpul iernii. Asta înseamnă că Iepurele nu se acomodează cu apa rece.       

                                          

2023: Anul Chinezesc al Iepurelui de Apă

Conform caracteristicior elementului Lemn, Iepurele este binevoitor, stabil, compasionat și delicat. El se îndepărtează rapid dintr-un loc când nu se simte în siguranță. Totodată, este prudent, agil, alert, timid și conservator. Ierburile, plantele cățărătoare și buruienele se pot răspândi cu repeziciune peste pământ. Iepurii se remarcă printr-o fertilitate uluitoare, fiind capabili să aibă progenituri în scurt timp. Sunt extrem de sociabili. Alte trăsături ale lor cuprind creativitatea, adaptabilitatea, inconstanța, atitudinea prietenoasă, popularitatea, emotivitatea și armonia.   


Luna Iepurelui este martie, una a primăverii. Apa Yin din 2023 este, așadar, ploaia primăverii, ce poate purifica și înfrumuțesa Lemnul Yin al Iepurelui. Florile primăverii dăruiesc culoare și parfum grădinii, iar oamenii trebuie să le acorde atenție. 2022 este Anul Tigrului de Apă, un an auspicios începerii unui plan, unei cariere sau unei afaceri. Dacă ne focalizăm asupra unui astfel de proiect, trebuie ca în 2023 să dovedim progresul acestuia. În 2023, când avem cu adevărat ceva de comunicat, oamenii ne ascultă, sunt receptivi la cuvintele noastre. Răspândirea extinsă a Lemnului Yin este conectată cu popularitatea, talentul, performanța, reputația și realizările noastre. 


Apa este elementul mamă al celui al Lemnului. De aceea, în 2023, energia majoră dintre cele cinci elemente este cea a Lemnului. Lemnul Yin crește bine primăvara. Dar se poate usca și poate pieri în iarnă. Din această cauza, dacă avem de gând să facem ceva important în 2023, trebuie să ne apucăm de acest lucru cât mai devreme în noul an. Energia Lemnului va slabi odată cu iarna. 


Simbolurile zodiacale chinezești. Semnificația semnelor din horoscopul chinezesc


Iepurele de Apă este un semn al Apei Yin aflat deasupra Lemnului Yin. De cele mai multe ori, Lemnul poate pluti deasupra Apei. Asta înseamnă că Lemnului nu-i place protecția părinților. Dacă Apa Yin este o ploaie intensă, atunci Lemnul Yin poate pluti pe apa ploii. Acest lucu poate fi pentru unii din noi un semn că vom părăsi casa natală.


Lemnul Yin al Iepurelui este iarba. Lemnul Yang al Tigrului este un copac înalt. Un uragan poate dezrădăcina un arbore înalt. Totodată, un copac înalt poate fi tăiat pentru a se produce mobilă. Însă iarba poate supraviețui mai ușor pe pământ. Cum spuneam, Lemnul Iepurelui Yin este iarba, dar și vița de vie și plantele mici. Vița de vie se poate cățăra pe copaci și ziduri pentru a ajunge în vârful acestora. Asta semnifică faptul că Iepurele are nevoie de ajutorul cuiva pentru a deveni un lider de necontestat. Tigrul conține Lemn Yang, care este un arbore înalt. Câinele și Dragonul conțin Pământ Yang, reprezentat printr-un zid înalt. Drept urmare, Iepurele are nevoie de un Tigru, un Câine sau un Dragon pentru a se bucura de un succes rapid  în 2023.


Legenda Anului Nou chinezesc

2023: Anul Chinezesc al Iepurelui de Apă 2023: Anul Chinezesc al Iepurelui de Apă Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.