8 septembrie: Ziua Star Trek

 Oamenii din toată lumea marchează an de an pe 8 septembrie Ziua Star Trek  (Ziua călătoriei spre stele), pentru a celebra filmele și serialele de televiziune din istoria sa. Ca una între cele mai îndrăgite subiecte din cultura pop, Star Trek se bucură încă de mulți fani loiali după numeroși  ani.


Star Trek a fost conceput inițial că un serial de televiziune despre cosmos. Primul său episod a fost difuzat pe 8 septembrie 1966. Deși ratele scăzute ale acestuia au continuat să se diminueze, de-a lungul sezonului, producțiile de mai târziu au dovedit că avea un tot mai mare succes. Oricum, în 1969, redifuzarea serialului a generat un adevărat cult al urmăritorilor săi.     

               

8 septembrie: Ziua Star Trek

Prima convenție Star Trek, organizată în 1972, a prilejuit prezența surprinzătoare a mii de fani. Aceste lucru a atestat succesul serialului și originalitatea prezumției sale, ceea ce a determinat apoi rețeaua Paramount să îl reia. Serialul Paramount animat al Star Trek a câștigat un premiu Emmy, la fel ca și filmul său de pe marile ecrane, ceea ce a condus la rezultate bune în box office. 


Prima realizare notabilă din saga Star Trek a fost "Star Trek II: Mânia lui Khan", al doilea film din serie. Star Trek a adunat, în cele din urmă, 6 producții de film, toate dintre ele fiind considerate acum clasice. În 1987, Paramount a reintrodus universul Star Trek în televiziune, cu producția "Star Trek: The Next Generation". 


7 septembrie: Ziua Conștientizării Duchenne


În anii 2.000, Star Trek este de departe cea mai de succes franciză a Paramount, care continuă să lanseze producții după opera originală. 


Lucruri interesante despre Star Trek


- În scenariul original, căpitanul Spock trebuie să aibă pielea roșie, dar apoi acest lucru s-a schimbat.


- Eddie Murphy urma să fie distribuit în "Star Trek IV: The Voyage Home", însă el a refuzat rolul.


- Cosmologul american Stephen Hawking a fost singură persoană care s-a interpretat pe ea însăși în serialul "The Next Generation". 


- Abdullah al II-lea, regele Iordaniei, este un mare fan al filmului și a avut chiar și o apariție de scurtă durata, fără text, în episodul "Voyager", "Investigations". 


- Deși a avut un rol principal, William Shatner nu s-a uitat niciodată la serial. 


8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei

8 septembrie: Ziua Star Trek 8 septembrie: Ziua Star Trek Reviewed by Diana Popescu on septembrie 07, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.