15 octombrie 2022: Ziua de Conștientizare a Pinguinului African

 Ziua de Conștientizare a Pinguinului African este marcată an de an în a doua sâmbătă din octombrie. Dacă în 2022 această zi are loc pe 15 octombrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 14 octombrie, 2024 - 12 octombrie, 2025 - 11 octombrie. 


Primul lucru care ne vine în minte când auzim cuvântul "pinguin" este o vreme rece ca gheața, dar nu acesta este și cazul pinguinului african. De fapt, sunt mai multe specii de pinguini care trăiesc în climate mai calde. De exemplu, pinguinul din Galapagos își duce viața chiar la ecuator!               


15 octombrie 2022: Ziua de Conștientizare a Pinguinului African

Pinguinii africani sunt specii de astfel de păsări care se află, desigur, pe continentul african. Ziua de Conștientizare a Pinguinului African este celebrată cu scopul de a se răspândi cunoașterea despre situația dificilă a acestor pinguini și declinul lor ca număr de exemplare.


Estimările curente sugerează că mai există numai 60.000-70.000 de astfel de păsări în sălbăticie. Oamenii de știință estimeză că vor dispare din viața sălbatică în următorii 15-20 de ani. 


Sursa de hrană insuficientă este una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă pinguinii africani. Ei mănâncă, în special, pești mici, precum hamsii, care au ajuns să fie greu de găsit din pricina pescuitului excesiv și a transformărilor ecosistemului marin provocate de schimbarea climatică. Pinguinii adulți sunt nevoiți să înoate din ce în ce mai departe de cuiburile lor pentru a găsi hrană,ceea ce este potențial periculos atât pentru ei, cât și pentru puii lor. 


Factori precum poluarea, pierderea habitatului, vânarea lor de către animale terestre și marine, bolile și diverse intervenții umane nocive contribuie la scăderea îngrijorătoare a numărului acestor pinguini.


Repere din istoria  Zilei de Conștientizare a Pinguinului African


- Secolul al XIX-lea: Există aproximativ 4 milioane de pinguini africani.


- Secolul XX: Din 1,5 milioane de pinguini africani estimați a exista în 1910, numai 10% mai trăiesc spre finele secolului al XX-lea.


14 octombrie 2022: Ziua Mondială a Oului


- Populația totală de pinguini africani este aproximată la 55.000 de exemplare. 


- 2019: Numărul total de pinguini africani din Africa de Sud și Namibia scade la circa 20.850 de perechi. 


15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale

15 octombrie 2022: Ziua de Conștientizare a Pinguinului African 15 octombrie 2022: Ziua de Conștientizare a Pinguinului African Reviewed by Diana Popescu on octombrie 14, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.