2 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor de Fermă

 Ziua Mondială a Animalelor de Fermă, care pică pe 2 octombrie, în fiecare an, are o mare semnificație, întrucât aduce la lumină și crește conștientizarea în privința abuzului și răului tratament al animalelor. Ne provoacă să ne amintim că milioane de animale inocente și-au pierdut viața in mod tragic în marile ferme. Ziua intenționează, totodată, a introducă reguli pentru egalitatea tuturor animalelor, indiferent de ciculurile lor de viață, astfel încât carnea de calitate și produsele asociate acesteia să fie obținute de la animale sănătoase și bine tratate. Cumva, totuși, cam cinic, nu-i așa?


Ziua Mondială a Animalelor de Fermă are loc pe data de naștere a legendarului lider spiritual și activist pentru drepturile omului, Mahatma Ghandi, care a spus că toate ființele trăitoare trebuie să fie tratate egal, cu respect și demnitate, inclusiv animalele de tot felul.  

                    

2 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor de Fermă

Această zi a fost fondată ca parte a campaniei Mișcării Internaționale pentru Drepturile Animalelor de Fermă, în 1983. Această mărește conștientizarea referitoare la suferințele prelungite la care au fost supuse animalele de fermă și, de asemeni, la uciderea lor brutală. Miile de oameni care participă la evenimentul din 2 octombrie sunt uniți de țelul de a se crea o lume a compasiunii în care animalele să nu fie tratate numai ca produse.


Există, totuși, o lumină la capătul tunelului pentru aceste animale. O procedură de creștere a lor aprobată de Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale a fost dezvoltată și implimentata cu câtva timp în urmă. Este o soluție bună pentru fermierii care se străduiesc să asigure standarde mai înalte ale bunăstării animalelor și, totodată, pentru cumpărătorii care vor să sprijine bunăstarea animalelor din ferme.


În prezent, cu mișcări precum vegetarianismul și veganismul, animalele și drepturile lor sunt mereu aduse în fața opiniei publice. 


Repere din istoria Zilei Mondiale a Animalelor de Fermă


- 1824: Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animal este înființată la Londra, pentru a salva și a reabilita animalele de toate tipurile din Anglia și Țara Galilor.


- 1925: Trioul Sam Petterson înregistrează cântecul "Old MacDonald Had a Farm " (Bătrânul MacDonald avea o fermă), bazat pe cântecul lui Thomas D'Urfey, "În the Fields în Frost and Snow" (În câmpurile înghețului și zăpezii), pentru o operă numită "The Kingdom of the Birds and Wonders of the Sun" (Regatul păsărilor și minunilor soarelui).


1 octombrie: Ziua Internațională a Muzicii


- Anii 1980: Temple Gradin, om de știință și cercetător al comportamentului animalelor inventează un sistem de asomare a animalelor înainte de sacrificare pentru a face omorârea vitelor mai "umană".


- 1983: este fondată Ziua Mondială a Animalelor de Fermă.


- 1996: Este lansat sistemul non-profit de creștere  a animalelor de către Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale.


2 octombrie: Ziua Îngerilor Păzitori

2 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor de Fermă 2 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor de Fermă Reviewed by Diana Popescu on octombrie 01, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.