6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale

 Paralizia cerebrală este un fenomen global. Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale din 6 octombrie ne amintește, an de an, de cei peste 17 milioane de oameni suferind de această boală. Paralizia cerebrală este una din cele mai dese dizabilități care-i afectează pe cei mai vulnerabili dintre noi, copiii. În plus, își face efectul de-a lungul unei întregi vieți, fără a putea fi vindecată. 


Repere din istoria Zilei Mondiale a Paraliziei Cerebrale


- 1810: Se naște doctorul William John Little, prima persoană care studiază paralizia cerebrală. 


- 1932: Harry Jennings, inginer, construiește cel dintâi scaun pe rotile pliabil penru a îmbunătăți viețile celor cu deficiențe locomotoare.   

                       

6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale

- 1948: Este formată inovativa Asociație Unită a Paraliziei Cerebrale în scopul ajutorării oamenilor cu această afecțiune de a primi o mai bună diagnosticare, un mai bun tratament și sprijin financiar.


Lucruri îngrijorătoare despre paralizia cerebrală


- Numărul copiilor afectați este îngrozitor de mare. Unui din 4 copii cu paralizie cerebrală nu poate vorbi; unul din 3 nu poate merge; unul din 2 are o dizabilitate mentală sau intelectuală; unul din 4 are epilepsie.


- Unul din 500 de noi născuți din lume are paralizie cerebrală. 


5 octombrie: Ziua Mondială a Meningitei


- Aproape jumătate din suferinzii de acesta boală s-au născut prematur.


- În multe comunități din lume, oamenii cu paralizie cerebrală sunt menținuți needucați și ascunși față de restul oamenilor.


- În Olanda, se naște câte un copil cu paralizie cerebrală la fiecare 22 de ore. 


6 octombrie: Ziua Pălărierului Nebun

6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale 6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale Reviewed by Diana Popescu on octombrie 05, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.