Cățelușul alb - Poveste de Halloween

 Cele mai bune, mai reușite povești de groază sau de Halloween nu sunt, cred eu, cele care expun în detaliu, explicit, lucruri terifiante, ci cele care sunt ușor ambigue ori ne dau indicii pe care trebuie să le punem laolaltă pentru ne dezvălui o circumstanță sau o situație înfricoșătoare. Ei bine, "Cățelușul alb", este o astfel de poveste...


A fost odată un femeie bătrână care trăia singură. Nu mai avea nici o rudă care să fie în viață și singurul ei prieten era un cățeluș alb care umbla oriunde cu ea, cu o excepție. Câinelui îi plăcea iarna șemineul din sufragerie și, după ce bătrână se ducea la culcare, mergea uneori să se așeze în fața jarului cărbunilor de acolo. De obicei, totuși, stătea pe un covoraș de lângă pat.  

            

Cățelușul alb - Poveste de Halloween

Femeia nu-i permitea câinelui  să vină în pat cu ea însă, când era înfricoșată ori avea un coșmar, își cobora mâna către cățelușul alb, care începea să i-o lingă, redând bătrânei liniștea și stăpânirea de sine. 


Într-o seară, chiar înainte de a se culca, ea s-a apucat să citească ziarul local. A început să tremure, așa că și-i tras pătură în jurul său pe când citea că un bolnav mental evadase dintr-un ospiciu din apropiere. Nimeni nu știa cu certitudine dacă era sau nu periculos, dar era suspectat de uciderea mai multor femei care locuiau singure. 


5 povești de groază foarte scurte | Povești înfricoșătoare de Halloween


Bătrână a stins lumina și a încercat să adoarmă, însă se simțea înspăimântata, și se foia în pat, răsucindu-se când pe o parte, când pe alta, fără a-și găsi locul. În cele din urmă, și-a întins mâna în jos, către locul unde moțăia cățelușul ei alb. De îndată, o limba caldă, umedă a pornit să-i lingă mâna. Femeia s-a simțit din nou calmă și în siguranță, cu mâna sa stânga legănându-se dincolo de marginea patului. Pe când s-a  mișcat pentru a se așeza într-o poziție mai confortabilă, și-a deschis pentru o clipă ochii și a privit spre ușa deschisă ce ducea în sufragerie. 


Acolo, în fața șemineului, stătea micuțul ei câine alb, zgâindu-se la cărbunii înroșiți și dând din coadă. 


Iar, jos, chiar lângă patul ei, ceva continuă să-i lingă mâna. 


Povești de groază de Halloween

Cățelușul alb - Poveste de Halloween Cățelușul alb - Poveste de Halloween Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.