31 octombrie: Ziua Mondială a Economiilor

 Ziua Mondială a Economiilor, cunoscută și ca Ziua Mondială a Cumpătării, este celebrată an de an pe 31 octombrie. Este o sărbătoare ce evidențiază necesitatea de a economisi pentru viitor. Sunt mai multe motive pentru a face economii, cum ar fi pensionarea, educația, căsătoria, achiziționarea unei proprietăți, case sau mașini. Este, de asemeni, bine să strângem bani albi pentru zile negre, pentru circumstanțe neprevăzute sau nefericite. 


Ziua Mondială a Economiilor a început pe 30 octombrie 1924, la sfârșitul primului Congres internațional al Cumpătării, din Milano. Ziua a fost lansată oficial de Filippo Ravizza, un profesor italian. Ideea sa a fost rapid sprijinită de diverse asociații care au luat în considerare importanța economisirii.     

                                             

31 octombrie: Ziua Mondială a Economiilor

Deși există țări care au consacrată o zi anume a anului pentru economii, Ziua Mondială a Economiilor a făcut ideea universală, convingând mai mulți oameni să o respecte. Oricum, după cel de-al doilea război mondial, cumpătarea a devenit mai populară ca oricând.


Importanța economisirii a îmboldit băncile să-și deschidă ușile unor oameni mai numeroși, în special din națiunile în curs de dezvoltare. Organizațiile neguvernamentale au avut un rol major în ilustrarea nevoii de a se face economii pentru viitor. 


30 octombrie: Noaptea Frigiderului Bântuit


Ziua Mondială a Economiilor este, de asemeni, o celebrare către țintește să influențeze copiii să economisească. Pușculițele au fost dintotdeauna o idee bună, deoarece crează un simțământ al averii când copiii își dau seama, la un moment dat, câți bani au pus deoparte. 


Repere din istoria Zilei Mondiale a Economiilor 


- 1925: Lumea sărbătorește cea dintâi Zi Mondială a Economiilor cu postere, conferințe, broșuri, articole de presă, recitaluri de coruri, emisiuni radio și evenimente educaționale.


- 1928: Gino Valori și Giuseppe Pietri compun "Imnul Cumpătării" pentru a vitaliza necesitatea economisirii.


- Anii 1970: Mascota oficială a economiilor din Austria, Sparefroh sau Economisitorul Fericit devine mai populară decât președintele republicii și o stradă este chiar numită după aceasta. 


31 octombrie: Ziua Soneriei de la Ușă

31 octombrie: Ziua Mondială a Economiilor 31 octombrie: Ziua Mondială a Economiilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.