Misterul șopârlei - Poveste cu tâlc

 În Japonia, un om s-a apucat, odată, să-și renoveze casa. Casele japoneze au, de obicei, un spațiu gol între pereții de lemn exteriori și cei interiori. Pe când dădea jos unul dintre astfel de pereți, a găsit o șopârlă blocată acolo, întrucât un cui bătut din afară ii străpunsese un picior. 


Văzând asta, omul a fost cuprins de milă, dar și de curiozitate, deoarece, după ce a verificat cuiul, și-a dat seama că acesta era acolo de când fusese construită casa, cu zece ani în urmă.    


Misterul șopârlei - Poveste cu tâlc

Ce se întâmplase?


Șopârla supraviețuise în acel loc vreme de zece ani! Fusese țintuită timp de zece ani în întunecimea acelui spațiu! Omul și-a spus că așa ceva era imposibil, năucitor. Cum putuse șopârla să trăiască atâta fără a face un singur pas, având în vedere că piciorul ei fusese imobilizat?


Omul s-a oprit din muncă și a contemplat reptila, întrebându-se cum și cu reușise să se hrănească... Mai târziu, parcă de nicăieri, a apărut o altă șopârlă... purtând hrană în gura sa.


Fericirea Peștelui: Poveste cu tâlc de Zhuangzi / Chuang-tzu

Misterul șopârlei - Poveste cu tâlc Misterul șopârlei - Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on octombrie 15, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.