24 decembrie: Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut

 Celebrată anual pe 24 decembrie, Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut este dedicată oamenilor care-și finalizează pe muchie de cuțit achizițiile pentru Crăciun. Deși majoritatea dintre noi ne terminăm aprovizionarea cu bunuri și bunătăți cu mai multe zile înainte de acest eveniment, uneori se întâmplă să uităm câte ceva esențial de cumpărat chiar în Ajunul Crăciunului.


Shopping-ul din ultimul minut este o tendința culturală consacrată de ceva vreme, iar internetul ne oferă sfaturi prețioase despre cum clienții pot supraviețui cumpărăturilor din cea din urmă clipă și articole sugestive despre cum vânzătorii să atragă cumpărătorii din ultimul minut.                    


24 decembrie: Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut

Sezonul sărbătorilor de iarnă, înglobând Crăciunul și Anul Nou, a ajuns de mult să fie unul de vârf în sectorul de retailer occidental.


Cea mai mare parte a sezonului se concentrează în Occident pe perioada dintre 25 decembrie și 5 ianuarie, numită "Cele 12 Zile ale Crăciunului". În vreme ce capitalismul a contribuit substanțial la crearea splendorii Crăciunului în secolul al XIX-lea și secolul al XX-lea, "Sezonul Crăciunului" a început să se refere la cel religios dinaintea Crăciunului, un interval de timp marcat între cea de-a patra duminică dinainte de Crăciun și Ajunul Crăciunului.  Evenimentul religios a început, astfel, curând, să se transforme într-unul foarte comercial. 


23 decembrie: Ziua Maratonului Filmelor de Crăciun


Spre finele secolului al XX-lea, referințele la perioada numită "sezonul Crăciunului" s-au schimbat treptat în ceea ce este cunoscut a fi una laică, "sezonul sărbătorilor de iarnă", ce cuprinde și Hanukkah evreiască și Kwanzaa americano-africană. 


Acest sezon include în iconografia laică occidentală pe Moș Crăciun (Santa Claus), Rudolf, renul cu nasul roșu, omul de zăpadă (Frosty), împreună cu tradiții de celebrare publică, cum ar fi uratul, târgurile și petrecerile. În prezent, sezonul este considerat a debuta în a patra joi din noiembrie până pe 7 ianuarie, incluzând Ziua Recunoștiintei (SUA), Black Friday (Vinerea Neagră), Lunea Cyber, Ajunul Crăciunului, Crăciunul, Boxing Day (Ziua cutiilor), Anul Nou, Boboteaza (Epifania), Yule, Hanukka și Kwanzaa.


24 decembrie: Ziua Lichiorului de Ouă

24 decembrie: Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut 24 decembrie: Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut Reviewed by Diana Popescu on decembrie 23, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.