29 decembrie: Ziua Internațională a Violoncelului

 Violonceliști din toată lumea uniți-vă în Ziua Internațională a Violoncelului din 29 decembrie pentru a celebra cultura și pasionații muzicii. Violoncelul este un instrument muzical cu patru coarde reglate în cvinte pentru o armonie perfectă. Arată ca o vioară mare, una la care se poate cânta stand jos și ținând-o între picioare. Ziua din 29 decembrie nu este dedicată numai violonceliștilor, ci și compozitorilor, dirijorilor și fanilor muzicii.


Cu prilejul Zilei Internaționale a Violoncelului, violonceliștii și nu numai ei,  se reunesc în amintirea unuia din cei mai cunoscuți muzicieni și compozitori din toate vremurile, Pablos Casals. Acesta s-a născut pe 29 decembrie 1876 la El Vendrell, Catalonia și, grație învățăturilor tatălui său, a intrat în lumea muzicii. La vârsta de numai patru ani, Pablos Casals a învățat să cânte fluent la vioară. A fost numit "cel mai mare muzician dintotdeauna care cântă la un instrument cu coarde" de către Fritz Kreisel, un binecunoscut violonist și compozitor. 

                       

29 decembrie: Ziua Internațională a Violoncelului

Pablos Casals a devenit legendar în industria muzicii din toată lumea la începuturile secolului al XX-lea. A performat ca solist și în cadrul unor orchestre diferite. Este cel mai mult amintit și recunoscut pentru înregistrările sale ale "Suitei pentru Violoncel" a lui Bach, pe care a redescoperit- în a doua jumătate a anilor 1930. 


28 decembrie: Ziua Jocului de cărți


Înainte de asta, mulți violonceliști considerau această suită numai ca un exercițiu, și unii nu credeau că fusese cu adevărat o piesă muzicală publicată. Datorită acestei noi revelații și a popularității sale, muzica nu a mai fost nicicând aceeași. Dintr-o dată, toți violonceliștii trebuiau să cunoască suitele și mulți compozitori au creat lucrări bazate pe ele. 


Festivalul Pablos Casals este un eveniment care se desfășoară timp de două săptămâni, la care sunt invitați muzicieni și compozitori de pe tot globul. 


29 decembrie: Ziua Tic-Tac

29 decembrie: Ziua Internațională a Violoncelului 29 decembrie: Ziua Internațională a Violoncelului Reviewed by Diana Popescu on decembrie 28, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.