28 decembrie: Ziua Jocului de cărți

 Amestecă-ți cărțile și taie pachetul lor pe 28 decembrie, în fiecare an, în onoarea Zilei Jocului de Cărți. Acest joc este o activitate ideală pentru a ne petrece timpul cu familia ori prietenii fără a mai face vreo ieșire pe afară. Forofota și vânzoleală Crăciunului s-au încheiat, iar incitarea deschiderii cadourilor surpriză s-a diminuat, cel puțin până la Anul Nou. Nu există nimic asemeni unui joc de cărți nevinovat care să ne relaxeze și să ne distreze în această perioadă.


Jocul de cărți este unul străvechi, dar nu a început cu cele 52 de cărți pe care le avem în prezent. S-a născut în China, în secolul al IX-lea, când oamenii din dinastia Tang au dezvoltat jocuri utilizând hârtie și obiecte. Fără a avea riguruozitatea de astăzi, jocul de cărți s-a răspândit din China în diferite părți ale lumii.           

                                       

28 decembrie: Ziua Jocului de cărți

În India, jocul de cărți Ganfiva, performat de marii moguli, avea în pachet zece suite. Artiștii curții au pictat de mână scene detaliate pentru fiecare din cele 120 de cărți. De la cărțile de joc egiptene, cu modele geometrice Mamluk și până la sosirea cărților de joc în Europa, în decursul Renașterii, pachetul acestora a evoluat și s-a divizat în patru suite, de săbii, cupe, monede și bâte/măciuci. 


27 decembrie: Viața Sfântului Ștefan, arhidiacon și primul mucenic


Cele patru suite s-au dezvoltat pe mai departe în pachetul modern de azi, format din inimi (cupe), romburi (carouri), trefle (măciuci) și pici (săbii sau inimi negre). 


Există diverse teorii despre cum au apărut acestea. Conform uneia, suitele reprezintă aristocrația, preoțimea, țărănimea și armata. O alta sugerează că suitele simbolizează cele patru anotimpuri. Cele 52 de cărți ar reprezenta, pe de altă parte, numărul total de săptămâni dintr-un an. 


28 decembrie: Ziua Sfinților Prunci Nevinovați

28 decembrie: Ziua Jocului de cărți 28 decembrie: Ziua Jocului de cărți Reviewed by Diana Popescu on decembrie 27, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.