17 ianuarie: Ziua lui Popeye Marinarul

 Ziua lui Popeye din 17 ianuarie sărbătorește an de an acest personaj, care a rămas, chiar și după un secol, unul dintre cele mai populare din lumea benzilor desenate și a filmelor de desene animate.


Capodopera Popeye a fost lansată în 1919 de Elzie Crisler Segar, creator de benzi desenate și scriitor din Illinois, SUA. Totuși, Popeye nu a făcut parte din povestea inițială a acestuia. Au fost nevoie de 10 ani pentru apariția lui, când Segar a publicat benzile desenate "Popeye în Thimble Theater" ("Popeye în teatrul de degetar").   

                                 

17 ianuarie: Ziua lui Popeye Marinarul

Acestea s-au focalizat la început pe aventurile nefericite ale lui Olive Oyl și ale partenerului sau, Harold Ham Gravy. Atracția puternică față de Popeye a citititorilor a atras atenția lui Segar și l-a influențat să preschimbe povestea într-una centrată pe Popeye, Olive devenind iubita lui.


Popularitatea acestor benzi desenate a crescut statornic, iar Popeye și-a făcut apariția pe ecranele TV pe 14 iulie 1933. În același an, Popeye a avut propriul său desen animat. Călătoria lui a continuat în radio, seriale de benzi desenate și seriale de desene animate în anii 1960. Noi personaje aduse pe scenă alături de el, precum Bluto și Jeep, au dat o nouă aromă de incitare poveștii sale.


16 ianuarie: Ziua Mâncării Picante / Condimentate


Un detaliu interesant despre preferința sa și puterea sa furnizată de spanac! Acest lucru a determinat în SUA o creștere masivă a cererii de spanac. Creatorul lui Popeye a murit la 9 ani după zămislirea acestui personaj. Popeye este una dintre cele mai de succes francize dintotdeauna. 


17 ianuarie: Ziua Îngroapă-ți Rezoluțiile de Anul Nou

17 ianuarie: Ziua lui Popeye Marinarul 17 ianuarie: Ziua lui Popeye Marinarul Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 16, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.