18 ianuarie: Ziua Selfie-ului Muzeului

 Dacă în 2023, Ziua Selfie-ului Muzeului are loc pe 18 ianuarie, în anii următori este marcată astfel: 2024 - 17 ianuarie, 2025 - 15 ianuarie. 2026 - 21 ianuarie. 


Inițiat de bloggerul din Londra, Mar Dixon, trendul Zilei Selfie-ului Muzeului s-a răspândit în toată lumea și a dat naștere unor numeroase postări pe media socială. Muzeele, arhaice, prin natură, au adoptat dintotdeauna în mod lent noi reguli. Însemnul lor "Fotografiatul interzis!" a fost implementat pentru a descuraja pozele cu blitz, care degradeaza calitatea lucrărilor conservate de acestea.   


18 ianuarie: Ziua Selfie Muzeu

Dar, în lumea de azi, a camerelor telefoanelor smart cu o înaltă sensibilitate, multe muzee își relaxează regulile de fotografiat în efortul de a atrage cât mai mulți oameni. Ziua Selfie-ului Muzeului este o oportunitate perfectă de a ne stimula creativitatea...


Repere din istoria Zilei Selfie-ului Muzeului


- 1839: Robert Cornelius, un pionier american în fotografie, își face cel dintâi autoportret fotografic.


- 2002: Un doctor australian postează o fotografie a feței sale cu buza inferioară rănită după ce căzuse beat, și scuzându-se pentru calitatea fotografiei ca fiiind un "selfie". Prima menționare a selfie!


- 2003: O nouă formă de artă? Artistul media italian Alberto Frigo începe să-și facă poze cu diferite obiecte, țînându-și camera cu mâna sa stângă.


- 2003: Telefonul mobil Sony Ericsson Z101 este cel dintâi care introduce camera de orientare spre fața utilizatorului.


Despre Ziua Selfie-ului Muzeului


Indiferent dacă ne pozăm cu scheltul dinozaurului favorit sau apelăm la Photoshopping pentru a ne include într-o pictură faimoasă, există acum puține muzee din lume care consideră că facerea unui selfie în interiorul lor este nepotrivită.


17 ianuarie: Ziua lui Popeye Marinarul


Explorarea unui muzeu cu media socială în minte ne oferă oportunitatea a-i conecta exponatele cu prietenii noștri și rețeaua noastră socială. Acest lucru le conferă însuși exponatelor o receptare mai extinsă, în loc de a fi prinse înghețate în timp. Mark Zuckerberg a vorbit frecvent despre dorința sa ca Facebook să conecteze oamenii cu lucruri mai ample decât ei înșiși, iar Ziua Selfie-ului Muzeului este un exemplu în acest sens. 


18 ianuarie: Ziua Mondială a Omului de Zăpadă


18 ianuarie: Ziua Selfie-ului Muzeului 18 ianuarie: Ziua Selfie-ului Muzeului Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.