27 ianuarie: Ziua Mondială a Pompării Laptelui de la Sân

 Ziua Mondială a Pompării de la Sân a fost creată pentru a se recunoaște timpul, efortul și dedicarea pe care le necesită pomparea laptelui de la sân. Dedicată mamelor care reușesc să facă asta, ziua este marcată an de an pe 27 ianuarie.


Femeile însărcinate aleg dacă să-și hrănească bebelușul cu lapte de vacă modificat în acest scop sau cu laptele de la sânul lor. Există multe motive pentru care este aleasă a doua varianta. O opțiune mai sănătoasă, hrănirea copilașilor de la sân este, totodată, o cale minunată prin care mamele se conectează cu aceștia. Pentru multe mame, hrănitul de la sân este mai ieftin și o opțiune mai convenabilă. 

   

27 ianuarie: Ziua Mondială a Pompării Laptelui de la Sân

Pomparea de la sân ajută să crească cantitatea de lapte pe care-l produc mamele, având în vedere că unele femei au probleme în această privință. De vreme ce pomparea ajută la stimularea producției de lapte, prin această metodă, astfel de femei pot avea și alte beneficii. Unul din motivele pentru care mamele aleg să apeleze la pompa de sân este că laptele lor va fi întotdeauna disponibil de îndată pentru copilul lor. De asemeni, aceste pompe sunt de ajutor mai cu seamă pentru mamele care vor să aibă o noapte de somn întreagă și pentru cele care au un serviciu.


Lucruri interesante despre hrănirea de la sân și pomparea sânului


- Când se naște un copil, laptele mamei sale conține colostru, care crește imunitatea bebelușului.


- Laptele de la sân include și nutrienți care sprijină dezvoltarea creierului și sistemului nervos al copiilor.


- Laptele de la sân poate avea culori și consistente diferite de la o pompare la alta. 


- 8 din 10 femei aleg hrănirea copilului lor de la naștere cu lapte de la sân.


26 ianuarie 2023: Ziua de Reamintire a NASA


- Este recomandat că bebelușii să fie hrăniți de la sân până la cel puțin vârsta de un an.


- Laptele de la sân poate fi depozitat până la cinci zile în frigider și poate fi menținut înghețat până la 12 luni.


Ziua Mondială a Pompării de la San a fost fondată de Wendy Armbruster în 2017, din Canada, care a creat primul sistem de sutien fără mâini de pompare a laptelui de la sân. 


27 ianuarie: Ziua Mondială de Rememorare a Holocaustului


27 ianuarie: Ziua Mondială a Pompării Laptelui de la Sân 27 ianuarie: Ziua Mondială a Pompării Laptelui de la Sân Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 26, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.