18 februarie: Ziua de Apreciere a Policarului

 Ziua de Apreciere a Policarului are loc în fiecare an pe 18 februarie pentru a se celebra acea parte a corpului nostru pe care adeseori nu o luăm în considerare și îi uităm importanța numit în latină "pollex".  Fără degetele mari, groase, ale mâinilor ne sunt imposibile multe lucruri din traiul de zi cu zi cum ar fi, de exemplu, încheierea feromoarelor hainelor noastre, prinderea între degete a unor obiecte mici, și așa mai departe. 


Această sărbătoare ne îndeamnă să ne iubim policarele, degete care ne deosebesc de alte mamifere. În medicină, s-a constatat că dacă ar fi să ne pierdem vreun deget, cel de ne putem dispensa mai ușor este cel arătător, și nu policele.   

                           

18  februarie: Ziua de Apreciere a Policarului

În plus, este cunoscut că policele joacă un rol esențial în coordonarea unui set de mișcări precum translatarea, rotația și flexarea, care ne sprijină zi de zi în scriere, culegerea de pe jos a unei monede și încheierea nasturilor unei cămăși.


Repere din istoria Zilei de Apreciere a Policarului


- 1917: Cea dintâi mărturie despre "degetul mare în sus" apare în cartea "Over the Top", scrisă de Arthur Guy.


- 1917: Se naște John Russell Napier, unul dintre cei mai importanți primatologi și pionieri ai cercetării mâinii, notabil pentru studiile sale despre mâinile și picioarele oamenilor și primatelor. 


- 1917: Folosirea "degetelor mari în sus"semnificând ceva pozitiv este consemnată într-un film mut britanic de 19 minute. 


- 1979: Desmond Morris își lansează cartea "Gesturile: Originea și distribuția lor", în care descrie rolul policarului pentru ființele umane.


17 februarie: Ziua Profesioniștilor din Tenis


Lucruri interesante despre policar


- Se crede că termenul englezesc pentru police de "thumb" provine din cel indo-european de "tum", însemnând "a se umfla", policarul fiind desemnat astfel "cel umflat".


- Potrivit practicienilor medicali, motivul pentru care aceștia iau pulsul de la degetul arătător, și nu de la cel gros este că în policar există o mare arteră care face dificil acest lucru.


- Conform medicilor, policarul poate fi reconstruit din unul din degetele mari ale piciorului unui pacient.


- După Asociația Medicală Americană, policarul este atât de important încât amputarea completă a sa duce la scăderea cu 40% a funcționalității mâinii. 


18 februarie: Ziua Bateriei


18 februarie: Ziua de Apreciere a Policarului 18  februarie: Ziua de Apreciere a Policarului Reviewed by Diana Popescu on februarie 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.