25 februarie: Ziua Tăcerii

 Ziua Tăcerii are loc an de an pe 25 februarie. Așa cum îi sugerează numele este o zi, o sărbătoare care ne îndeamnă să luăm o pauză din vâltoarea lumii, și să apreciem sunetul tăcerii. Zgomotul ne însoțește pretutindeni, în autobuze, tramavaie, la serviciu, în sălile de curs, pe stradă sau, uneori, chiar acasă. 


Viața modernă este zgomotoasă, ba chiar asurzitoare! A fi supus decibelilor cotidieni poate fi extrem de copleșitor și, de aceea, este important să ne rezervăm, din când în când, răgazuri de liniște, în stare să ne calmeze și să ne ajute să ne concentrăm pe noi înșine.                     


25  februarie: Ziua Tăcerii

De multă vreme, tăcerea a reprezentat o formă de rugăciune și meditație. Numeroase mișcări religioase militează pentru tăcere și minunile pe care aceasta le poate face pentru bunăstarea noastră emoțională și fizică. Vocile noastre și interacțiunea noastră activă cu alții ne pot amuți spiritualitatea și separa de universul autentic din jurul nostru și, cumva ciudat, chiar de oamenii la care ținem cel mai mult.


În India și în alte țări asiatice există locuri de retragere din lume, pentru meditație, în care se petrece timpul în contemplare tăcută, uneori până la 10 zile. Astfel de locuri sunt numite "vipassana", un termen însemnând "a vedea lucrurile așa cum sunt". Este o practică buddhistă  care a rămas populară și în prezent. Cu toate că Ziua Tăcerii este marcată o dată pe an, principiile sale pot fi aplicate în traiul nostru zilnic. 


Când ne înconjurăm pe noi înșine cu pace și claritate, ne putem deschide mințile spre noi experiențe și putem fi inspirați să ducem vieți cu mult mai semnificative. 


24 februarie 2023: Ziua Înfruntă Hărțuirea


Lucruri interesante despre oamenii tăcuți


- Persoanele tăcute sunt, de obicei, pasionate de demersuri creative, și au o bogată viață interioară.


- A fi tăcuți dă creierului nostru șansa de a se minuna și a reflecta.


- Dacă suntem tăcuți nu înseamnă că suntem și timizi. Timiditatea este o problema comportamentală depresivă care face dificilă socializarea.


- Oamenii tăcuți sunt buni observatori ai au o sete naturală de cunoaștere.


- Cei tăcuți nu sunt neapărat agorafobi, ei preferând doar propria lor companie. 


25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente)


25 februarie: Ziua Tăcerii 25  februarie: Ziua Tăcerii Reviewed by Diana Popescu on februarie 24, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.