25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente)

 Ziua Toast-ului din 25 februarie ne îndeamnă să facem tot felul de experimente cu această gustare constituită din pâine prăjită și o diversitate de straturi acoperitoare (în engleză, "toppings"), să încercăm diferite variante de a o prepara și să ne punem la treaba creativitatea în modul cum o expunem pe o farfurie. 


Această celebrare a fost inițiată în 2014 de către Tiptree Bread Awards (Premiile pentru Pâine Tiptree) și Brook Food (Mâncarea Brook), devenind, peste puțină vreme, un fenomen internațional!


Nu este o zi care se bucură de o atât de mare atenție precum Ziua Clătitei, fiind sărbătorită într-o manieră mai relaxată, mai intimă, adeseori de către familii, acasă, împreună cu un prăjitor de pâine neprețuit!                  

                                            

25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente)

Unii fani ai Toast-ului aleg să organizeze cu acest prilej petreceri în care oaspeții sunt invitați să-și aleagă pâinea favorită (albă, neagră, intermediară, din cereale, etc.) și să aducă cu ei și prăjitorul de pâine propriu, întrecându-se în a pregăti felii de pâine cu tot felul de delicatesuri cât mai gustoase.


Arta "toastingului" este populară în Japonia și a fost pusă în practică și de un mare număr de artiști occidentali, precum Nathan Wyburn, faimos pentru portretele făcute astfel unor personalități ca Jimmy Carr și Boris Johnson. Desigur, putem încerca să ne dedicăm acestei arte, să "pictăm" pe felii de pâine prăjită,  folosind unt de arahide sau alte produse alimentare.


Gradul în care o felie de pâine este prăjită este o alegere extrem de personală și provoacă, frecvent, dispute în cadrul famillilor. În vreme ce unii optează pentru una mai ușor dogorită, alții o prefer mai întunecată, mai prăjită și mai crocantă. 


De asemeni, există o grămadă de controverse despre cât de mult, gros ar trebui să fie acoperământul (topping-ul) de pe felii. Unora le place să pună peste pâinea prăjită o porție uriașă de gem, marmeladă, dulceață, "Marmite" , unt de arahide, brânză, cașcaval, fructe, măsline ori altceva, pe când alții preferă să întindă un strat subțire de adaos peste feliile lor pe pâine prăjită. 


24 februarie: Ziua Mondială a Barmanilor

25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente) 25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente) Reviewed by Diana Popescu on februarie 24, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.