Superstiții despre țiuitul din urechi

Numit "tinitus" și provocat, conform științei medicale, de zgomote foarte puternice, înaintarea în vârstă, hipertensiune și hipotensiune arterială, infecții ale urechii sau ceara adunată masiv în ea, țiuitul în ureche era explicat cu totul altfel în superstițiile lumii și ale românilor.

Astfel, se zicea că vestea apropierea morții celui care îl auzea, decesul unui prieten, al unei rude a acestuia.

Într-o notă mai pozitivă, îți oferea oportunitatea de a afla cât de cât cu cine te vei căsători. Atunci când simțeai un vâjâit puternic în urechi, era recomandat să-i ceri de îndată unui amic să spună un număr la întâmplare, litera din alfabet corespunzătoare acestuia reprezentând inițiala numelui viitorului tău partener de viață.
Superstiții țiuit in urechi

Mulți erau de părere că această senzație auditivă era un indiciu că cineva te pomenea într-o discuție. Dacă îți apărea în urechea stângă, însemna că acea persoană te vorbește de bine, iar în cea dreaptă,  că te vorbește de rău. În al doilea caz, era indicat să-ți muști ușor limba, astfel încât să neutralizezi efectele negative ale bârfei!

Unii "experți" în paranormal aveau opinia că vâjâitul din ureche era un simptom al unei treziri spirituale, prin care ți se semnala că ești pe cale să ajustezi treptat frecvența specifică ființei tale, pentru a intra în acord cu vibrațiile sosite către tine de pe un tărâm înalt. Această ajustare ar fi avut loc în chakra celui de-al treilea ochi (Ajna).

În mod asemănător, se consideră că, de fapt, țiuitul urechilor era un semn că ți se adresa un înger, primeai un mesaj de la o entitate ori călăuză spirituală, sau erai pe punctul să-ți dezvolți simțul clarviziunii.

Nu întâmplător, adepții unor credințe spirituale aveau convingerea că un astfel de vuiet în urechi era o manifestare fizică a "zgomotului" produs de mintea ta pe când interfera cu îndrumările puternice ale intuiției tale!

Potrivit lui Artur Gorovei, în eresurile adunate în a sa carte "Credințe și superstiții ale poporului român", țiuitul urechilor îți dovedea că tocmai ai primit o palmă (scatoalcă) de la drac, că ai fost de curând înjurat de cineva ori că morții tăi se rătăcesc sau că dușmanii te vorbesc de rău. Totodată în Bucovina, bubuitul ori vâjâitul urechii stângi anunța vești bune, pe când cel al urechii drepte, vești proaste ori bârfe.

Urechea din vise | Interpretare şi semnificaţie vise
Superstiții despre țiuitul din urechi Superstiții despre țiuitul din urechi Reviewed by Diana Popescu on mai 02, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.