Citate despre democrație și vot

Am cules, ales cu grijă aceste citate despre democrație și vot, alegeri, având în vedere evenimentele electorale din viitorul apropiat. Le-am selectat grație înțelepciunii, dar și umorului lor plin vervă, uneori caustic, alteori chiar cinic. Înainte să le treceți în revistă, vă propun să va reamintiți  declarația aberantă a unui lider PSD (neica nimeni Iordache) necivilizat (recunoaște asta în context), a unui exemplar rar (să sperăm că pe cale de dispariție) al rasei umane, a cărui părere despre democrație și vot oglindește orientarea reală a partidului său: "Este inadmisibil ca lumea civilizată să se amestece în treburile noastre interne. Noi am câștigat alegerile din 2016 și avem dreptul să facem ce vrem. Putem chiar să reintroducem dictatura dacă situația o va impune." Brrrr!!!!👎

"Democrația consistă din alegerea dictatorilor tăi, după ce ei ți-au spus ce ce credeai că vrei să auzi."
Alan Coren

"Democrația reprezintă doi lupi și un miel care votează ce aibă pe masa de prânz. Libertatea este un miel puternic ce contestă votul."
Benjamin Franklin

"Democrația nu înseamnă "Sunt la fel de bun ca și tine", ci "Ești la fel de bun ca și mine".
Theodore Parker

"Democrația este un mecanism care ne asigură că vom fi guvernați nu mai bine decât merităm."
George Bernard Shaw

"Democrația: starea de lucruri prin care consimți să ți se bage mâna în buzunar, și îl alegi pe cel mai bun om ca să facă asta."
Benjamin Lichtenberg
Citate despre vot și democrație

"Înțeleg democrația ca pe ceva care-i dă celui slab aceleași șanse ca și celui puternic."
Mohandas K. Gandhi

"Democrația încurajează majoritatea să decidă lucruri despre care majoritatea este ignorantă."
John Simon

"Democrația nu este legea majorității, ci protecția minorității."
Albert Camus

"În așa-zisa noastră democrație, ne-am obișnuit să dăm majorității ceea ce vrea mai curând decât să o educăm să înțeleagă ce este mai bine pentru ea."
Carter Woodson

"Democrația este guvernarea oamenilor de către oameni pentru oameni."
Abraham Lincoln

"Principiul primar al democrației este valoarea și demnitatea individului."
Edward Bellamy

"Să nu uităm niciodată că guvernul suntem noi înșine și nu o putere străină de interesele țării noastre. Regulile fundamentale ale democrației noastre nu sunt dictate de un președinte, senatori, parlamentari și oficiali gevernamentali, ci de cei care votează în această țară."
Franklin D. Roosvelt

"Democrația nu poate reuși până când cei care își exprimă votul nu sunt pregătiți să aleagă înțelept. De aceea, autentică armă de apărare a democrației este educația."
Franklin D. Roosevelt

"O mare democrație trebuie să fie progresistă. În caz contrar, va înceta să fie o mare democrație."
Theodore Roosevelt

"Ceea ce numim o societate democratică poate fi definită din anumite motive drept una în care majoritatea este pregătită mereu să înăbușe o minoritate revoluționară."
Walter Lippmann

"Nici un om nu este îndeajuns de bun să-l conducă pe altul fără consimțământului acestuia din urmă."
Abraham Lincoln

"Democrația desemnează 51% dintre oameni care le iau drepturile celorlalți 49%."
Thomas Jefferson

"Democrația există cu adevărat când cei sărmani, și nu cei avuți, sunt conducătorii."
Aristotel

"M-am săturat să aud că democrația nu funcționează. Desigur că nu funcționează. Noi ar trebui să lucrăm pentru a o face să funcționeze."
Alexander Woollcott

"Democrația este ca o plută: nu te scufunzi, dar ai mereu picioarele ude."
Russell B. Long

"Democrația este credința patetică în înțelepciunea colectivă a ignoranței individuale."
Henry Louis Mencken

"Democrația dă fiecărui om dreptul de a fi propriul său opresor."
James Russell Lowell

"Vindecarea de răurile democrației este mai multă democrație."
H. L. Mencken

"Majoritatea nu are niciodată dreptate. Niciodată, vă spun eu! Este una din acele minciuni din societate care nu ne eliberează, și un om inteligent nu se poate opri să nu se revolte. Cine sunt oamenii care reprezintă cea mai mare proporție a populației? Cei inteligenți ori cei proști? Cred că ne putem pune de acord că sunt cei proști. Indiferent unde se îndreaptă această lume, proștii formează o majoritate copleșitoare."
Henrik Ibsen

"S-a spus că democrația este cea mai proastă formă de guvernare cu excepția altor forme puse la încercare de-a lungul timpului."
Winston Churchill

"Democrația este arta și știința de a conduce circul din cușca unei maimuțe."
Henry Louis Mencken

"Amintește-ți, democrația nu a durat nicicând prea mult. Se risipește, epuizează curând, și se omoară pe ea însăși. Nu a existat vreodată o democrație care să nu se sinucidă."
John Adams

"Democrația înseamnă oportunitatea oricui de a fi sclav."
Karl Kraus

 "Când oamenii își pun voturile în urnă, ei sunt, de fapt, inoculați cu simțământul că își aduc guvernarea de partea lor. Apoi, acceptă, într-o oarecare măsură, că erorile lor sunt ale lor, că aberațiile lor sunt ale lor, și după aceea se revoltă împotriva lor."
John Kenneth Galbraith

"Democrația se bazează pe convingerea că există valori extraordinare în oamenii obișnuiți."
Harry Emerson Fosdick

Psihologia politicienilor și a celor care îi votează

"Așa cum tu nu ți-ai dori să fii sclav, la fel eu nu mi-aș dori să fiu stăpân de sclavi. Asta exprimă ideea mea despre democrație."
Abraham Lincoln

"Democrația este arta de a gândi independent împreună."
Alexander Meiklejohn

"Democrația înseamnă procesul prin care poporul are libertatea să aleagă în fruntea țării pe un om pe care-l îl vor învinovăți mai apoi."
Laurence J. Peter

"Lasă-i pe oameni să creadă că ei guvernează, și îi vei guverna."
William Penn

"Democrația este o formă fermecătoare de guvernare, plină de varietate și dezordine, ce furnizează un fel de egalitate pentru cei egali și, de asemeni, inegali."
Platon

"Două urale pentru democrație. În primul rând, pentru că admite varietatea, și, în al doilea rând, pentru că permite critica."
E. M. Forster

"Democrația nu este niciodată finalizată. Democrația este întotdeauna ceva la care națiunea trebuie să lucreze. Ceea ce e necesar acum este un lucru și numai unul: ca democrația să devină iarăși democrație în acțiune, și nu o democrație îndeplinită, încununată cu fapte trecute și aur coclit."
Archibald MacLeish

"Capacitatea omului de a se deschide spre dreptate face democrația posibilă, însă înclinarea omului către nedreptate face democrația necesară."
Reinhold Niebuhr

"Democrația se presupune că îți dă simțământul alegerii, asemeni aspirinei X sau aspirinei Y. Însă amandoua nu sunt decât aspirine."
Gore Vidal

"Democrația substituie alegerea unor numeroși incompetenți cu votarea câtorva corupți."
George Bernard Shaw

"Democrația reprezintă ciomăgirea oamenilor de oameni pentru oameni."
Oscar Wilde

"Democrația este bănuiala periodică potrivit căreia mai mult de jumătate din oameni au mai multă dreptate decât ceilalți din acea vreme."
E. B. White

"Democrația este, de asemeni, o formă de religie. E venerarea șacalilor de către dobitoci."
H. L. Mencken

"Democrația nu guvernează lumea, ar fi bine să-ți bagi asta în cap; această lume este condusă de violență, dar cred că ar fi mai bine să lăsăm lucrul ăsta nespus."
Bob Dylan

"Lumea trebuie să fie făcută sigură pentru democrație."
Woodrow Wilson

"Democrația nu este atât o formă de guvernământ, cât un set de principii."
Woodrow Wilson

"O democrație modernă este o tiranie ale cărei granițe sunt indefinite; cineva descoperă cât de mult poate merge numai călătorind în linie dreaptă până când este stopat."
Norman Mailer

"Nu este indeajuns doar să aperi democrația. A o apăra poate însemna să o pierzi; ca să o întărești trebuie să o extinzi. Democrația nu este o proprietate; este o idee."
Hubert Humphrey

"Democrația este menopauza societății occidentale, marele declin al corpului social. Fascismul este patima sa senzuală a vârstei mijlocii."
Jean Baudrillard

"Democrația este o metodă politică, ca să spun așa, un anumit tip de aranjament social pentru a se ajunge la decizii politice (legislative și administrative) și, de aceea, incapabil să ajungă la o finalitate prin el însuși."
Joseph Schumpeter

"Este ceva ciudat că libertatea și egalitatea, cele două idei de bază ale democrației, sunt cumva contradictorii. Considerate din punct de vedere logic, libertatea și egalitatea se exclud reciproc, așa cum societatea și individul au o relație de excludere reciprocă."
Thomas Mann

"Tendința democrațiilor este, din toate perspectivele, una către mediocritate."
James Fenimore Cooper

"Aparent, democrația este un loc unde se țin numeroase alegeri cu un mare cost, fără motive și fără candidați interschimbabili."
Gore Vidal"

Cea mai mare realizare a democrației este că dă oricui votant dreptul să facă ceva prostesc."
Art Spander

"Democrația este un abuz al statisticilor."
Jorge Luis Borges

Votul în citate, aforisme, maxime
Citate despre democrație și vot Citate despre democrație și vot Reviewed by Diana Popescu on mai 01, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.