4 februarie: Ziua de Naștere a Facebook

 Ziua de Naștere a Facebook este sărbătorită în fiecare an pe 4 februarie începând cu 2004. Facebook este, în prezent, cea mai mare, populară rețea din media socială, cu aproape de trei miliarde de utilizatori înregistrați. Este sursa principala prin care prietenii noștri știu când este ziua noastră de naștere și când avem evenimente importante în viața noastră. Pe 4 februarie, este vremea să ne revanșam și să celebrăm, la rândul nostru, Ziua de Naștere a Facebook.


Istoria Facebook a început în 2004. Dar, înainte de asta, Mark Zukerberg a lansat, în 2003, pe când studia la Harvard, "Facemash", un serviciu online prin care studenții puteau estima atractivitatea colegilor/colegelor lor. Facemash a fost închis după două zile întrucât viola politica universității. Oricum, Zukerberg a învățat din această experiență și a înregistrat Facebook în ianuarie 2004.    


4 februarie: Ziua de Naștere a Facebook

Site-ul a fost folosit inițial de studenții de la Harvard pentru a-și crea o prezența în media socială cu poze și postări. Fiabilitatea și extinderea sa a făcut că app-ul să ajungă tot mai popular. Curând după succesul său dintâi, li s-au permis și altor universități, școli prestigioase, precum Yale și Stanford, să i se alăture.


În iunie 2004, Facebook găzduia circa 25.000 de studenți. Succesul Facebook a determinat MasterCard, o companie de carduri de credit,să-i plătească site-ului pentru expunerea sa publicitară. În același an, Facebook a ajuns la un milion de utilizatori. În acel timp, Facebook a introdus unele dintre cele mai populare opțiuni pe care le putem aprecia și astăzi, precum peretele (wall), etichetarea de imagini și încărcarea nelimitată de fotografii. 


Pe la finele lui 2006, Facebook avea 6 milioane de utilizatori lunari activi. Facebook furnizează o experiență care-i conectează pe utilizatori și asigură că sunt folosite informații autentice pentru fiecare profil, fiind astfel de încredere. Cei dn publicitate au dat iama spre facebook, pentru a pune mâna pe piața online înainte ca alți competitori să-și creeze avantaje din această situație.


Pe 13 iulie, Facebook a devenit deschis oricărei persoane din lume cu vârsta de peste 13 ani. A reprezentat startul epocii de publicitate din media socială. În februarie 2012, Facebook a ajuns să fie public investițiilor, și a câștigat 16 miliarde de dolari. 


Repere din istoria Zilei de Naștere Facebook


- 1997: Inventarea mediei sociale. Andrew Weinreich crează Six Degrees (Șase Grade), prima platforma socială.


- 2004: Mark Zukerberg inițiază Facebook cu ajutorul prietenilor săi, Eduardo Saverin, Dustin Moscovitz și Chris Hughes. 


- 2012: Facebook achiziționează Instagram, o mare rețea media socială de împărtășire de fotografii și filme (video).


- 2021: Facebook își redenumeste compania părinte, Meta.


3 februarie: Ziua Câinelui Golden Retriever


Lucruri interesante despre Facebook


- Facebook este cel de-al treilea cel mai popular site global, după Google și YouTube.


- Google a strâns 1,9 miliarde de dolari când a devenit public, în vreme ce Facebook a adunat 16 miliarde de dolari.


- Oamenii încarcă zilnic pe Facebook circa 350 de milioane de poze. 


4 februarie: Ziua Mondială a Cancerului

4 februarie: Ziua de Naștere a Facebook 4 februarie: Ziua de Naștere a Facebook Reviewed by Diana Popescu on februarie 03, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.