3 februarie: Ziua Câinelui Golden Retriever

 Fii gata să celebrezi un prieten păros și plin de atașament fiindcă, an de an, pe 3 februarie, este Ziua Câinelui Golden Retriever, căruia în românește îi putem spune "copoiul auriu".


Golden Retriever este unul dintre cei mai populari câini din lume, și pe bună dreptate. Temperamentul său calm, inteligența sa și spiritul lui jucăuș îl fac cel mai bun amic pentru orice iubitor al câinilor. În plus, este de mare ajutor oamenilor cu dizabilități, fiind ochii celor nevăzători și urechile celor surzi.  

  

3 februarie: Ziua Câinelui Golden Retriever

În vreme ce Ziua Câinelui Golden Retriever a început abia în 2012, acest câine are o istorie îndelungată și bogată, ce a început în secolul al XIX-lea, în Scoția.


Nevoia pentru această rasă de câini s-a ivit atunci când câinii de vânătoare obișnuiți pe atunci s-au dovedit a fi inadecvați pentru recuperarea prăzilor vânătorilor căzute pe pământ și în apă. Armele de vânătoare s-au perfecționat la începutul anilor 1800, așa că vânătorii scoțieni au putut să tragă cu puștile lor de la distanțe mult mai mari peste zonele umede, mlăștinoase, și au constat că au nevoie de un câine cu o gură mai delicată și cu capabilități de aducere a vânatului mai bune, așa că au încrucișat rasa Water Spaniels cu cea de Recuperare, și, în acest fel, a apărut cel dintâi Golden Retriever.


În zilele noastre, Golden Retriever a evoluat dincolo de sarcina de a recupera păsările împușcate. Răbdarea și blândețea sa îl face perfect pentru copii și gospodării.


Ziua Câinelui Golden Retriever a fost înființată când o femeie din SUA, pe nume Kristen Shroyer, a constatat că nici o zi din calendar nu era rezervată onorării acestui câine. Așa că a fixat data sărbătorii pe 3 februarie, ziua de naștere a ultimului său Golden Retriever, Quincy pe care, din păcate, îl pierduse din cauza cancerului său la varsta de numai 7 ani. 


Lucruri interesante despre câinii Golden Retriever


- Sunt cel mai bine potriviți acolo unde este cineva mereu acasă în decursul zilei, făcând în acest fel exerciții instructive cu acea persoană. 


- Au două straturi de blană, cel interior pentru a le ține cald, și cel exterior pentru a nu se uda.


2 februarie: Noaptea Cărții Harry Potter


- Asemeni oamenilor, se nasc cu un păr deschis la culoare, care ajunge să fie mai închis pe măsură ce cresc.


- Se simt cel mai confortabil în cadrul unor familii sau grupuri de oameni, fiind loiali și increzându-se în astfel de persoane toată viața.


- Reprezintă cea mai ușor de dresat rasă de câini. 


3 februarie: Ziua în care Muzica a Murit!

3 februarie: Ziua Câinelui Golden Retriever 3 februarie: Ziua Câinelui Golden Retriever Reviewed by Diana Popescu on februarie 02, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.