2 februarie: Noaptea Cărții Harry Potter

 Noaptea Cărții Harry Potter are loc de obicei în primul weekend din februarie, permițându-le fanilor să se cufunde în lumea de vrăjitori a lui Harry Potter timp de o noapte în fiecare an. Cu această ocazie, suntem invitați să reflectăm la universul magic care a adus o atât de mare bucurie admiratorilor săi.


Dacă în 2023, Noaptea Cărții Harry Potter este celebrată pe 2 februarie, în anii următori se defășoară astfel: 2024 - 1 februarie, 2025 - 6 februarie, 2026 - 5 februarie. 


2 februarie: Noaptea Cărții Harry Potter

De la fanii cei mai statornici, care pot da glas vrăjilor cuvânt cu cuvânt, la unii mai noi, vrăjitoare și vrăjitori, care o  experimentează în tinerețe pentru prima oară, această noapte magică este un prilej uimitor de înfierbântare a imaginației cititorilor de toate vârstele. 


Se spune că "Harry Potter" a fost una din cărțile care au împrospătat gustul generației 1990 pentru lectură. Harry Potter a fost introdus pentru întâia dată acum peste 20 de ani, când scriitoarea britanică J. K. Rowling a lansat prima sa carte din serie, "Harry Potter și piatra filosofală", în 1997. 


Cartea începe cu Harry Potter realizând că era un vrăjitor, asemeni părinților săi, și că ei muriseră uciși de teribilul vrăjitor Voldemort, și nu într-un accident de mașînă, așa cum i se spusese. În cele din urmă, el merge la școala Hogwarts, unde devine prieten cu Ron Weasly și Hermione Granger, și ajunge la o conexiune specială cu directorul școlii, Dumbledore.


Pe când seria cărților Harry Potter a progresat, J. K. Rowling ne-a încântat cu povești fictionale remarcabile ale celor trei, Harry, Ron și Hermione, și ne-a purtat într-o călătorie ca nici una alta. 


1 februarie: Ziua Schimbă-ți Parola


Aceste cărți de fantezie s-au vândut în peste 1 miliard de exemplare de la publicarea lor, ajungând să fie seria de volume cea mai bine vândută din lume din istorie, cu traduceri în peste 80 de limbi. Ce este mai de succes decât o serie de cărți? Desigur, o serie de filme! În 2001, prima carte Harry Potter a apărut pe ecrane, cu tânărul Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter.


Seria de 8 filme, la fel ca cea a cărților, a trezit un interes uriaș. Popularitatea cărților și filmelor a rezultat în milioane de admiratori devotați și a condus la un fenomen mondial. Editura Bloomsbury Publishing a lansat Noaptea Cărții Harry Potter în 2014, pentru a comemora această mișcare globală uimitoare. 


2 februarie: Ziua Întâmpinării Domnului

2 februarie: Noaptea Cărții Harry Potter 2 februarie: Noaptea Cărții Harry Potter Reviewed by Diana Popescu on februarie 01, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.