1 februarie: Ziua Schimbă-ți Parola

 Ziua Schimbă-ți Parola este sărbătorită anual pe 1 februarie. În prezent, când numeroase tranzacții ale noastre de desfășoară online, informațiile noastre personale, confidențiale, sunt în pericol de a fi furate. Din acest motiv, este important să ne menținem în siguranță datele online prin schimbarea parolelor noastre.


Imaginează-ți că te trezeșți într-o dimineață și descoperi că a fost accesat contul tău bancar de altcineva, că a fost clonat cardul tău bancar și au fost făcute cheltuieli notabile în numele tău!            


1 februarie: Ziua Schimbă-ți Parola

Odată cu creșterea activităților și tranzacțiilor pe internet, hacking-ul pare să fie o afacere înfloritoare pentru unii. Asta ne atenționează asupra securității personale și a necesității de a ne schimba regulat, cât mai des, parolele.


Acest lucru a fost recunoscut de Matt Buchanan, care a căzut pradă furtului online de două ori și s-a gândit că ar fi bună o zi pe an având scopul de reaminti oricui să-și schimbe parolele. Ziua Schimbă-ți Parola a fost celebrată pentru întâia oară în 2012.


Cercetările arată că suntem adeseori responsabili pentru atacurile cibernetice cu care ne confruntăm, și mulți hackeri recunosc că numeroși utilizatori online au o securitate slabă și sunt ușor de atacat. Asta se întâmplă și pentru că ne alegem, de obicei, parole simple, ușor de amintit, pentru conturile noastre de pe internet.


În special, companiile pot primi lovituri devastatoare prin pierderea de sume de bani importante furate online.


Yahoo este un exemplu de companie mare care a fost atacată. Multe alte organizații au raportat fisuri în sistemele lor de securitate și au înregistrat hoții. Rata de hacking a crescut după apariția pandemiei COVID-19 și rămâne, în continuare, o amenințare în tehnologia online dacă utilizatorii nu iau măsuri solide, ferme, pentru a-l evita.


31 ianuarie: Ziua Internațională a Zebrei


Lucruri interesante despre hacking


- La fiecare 39 de secunde are loc câte un atac de hacking.


- În fiecare secundă sunt furate 75 de înregistrări online.


- Există trei culori de "pălării"de hacker, reprezentând diferite tipuri de hackeri: negru, gri și alb.


- 86% din parolele online nu sunt sigure.


- Numărul de informații furate de pe internet este de peste 14 miliarde!


1 februarie – Sărbători, tradiții și obiceiuri religioase


1 februarie: Ziua Schimbă-ți Parola 1 februarie: Ziua Schimbă-ți Parola Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 31, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.