5 octombrie: Ziua Fii Funky

 În fiecare an, pe 5 octombrie, Ziua Fii Funky oferă oamenilor oportunitatea de a aduce un omagiu puterii și maiestății funk-ului, un stil de muzică de dans popular având origini ale oamenilor de culoare americani, bazat pe elemente de blues și soul cu un ritm puternic care accentuează tipic prima prima parte dintr-o măsură muzicală.     

        

5 octombrie: Ziua Fii Funky

Această zi a fost inițiată de Funkytown Fitness, un centru de fitness din St. Augustine, Florida, SUA. După ce uraganul Matthew a lovit Florida, un grup de la acest centru s-a adunat pentru a crea Ziua Fii Funky din 5 octombrie, ca o cale de "a ajută oamenii să se elibereze din zona lor de confort".


4 octombrie: Ziua Sărbătorii Sfântului Francisc de Assisi


Repere din istoria Zilei Fii Funky


- 1971: Nimeni nu a înțeles misterul funk-ului precum James Brown, "nașul" muzicii soul. El l-a destrămat astfel încât oricine să-l înțeleagă, cu cântecul său vestit "Make It Funky" din 1971.


- 1976: Wild Cherry, un grup muzical format predominant din albi, a admonestat un coleg, zicandu-i, "cânți acea muzică funky, băiatule alb!", o muzică de fapt incitantă pentru americanii de orice fel de rasă. 


- 1992: La New York, "Beastie Boys" își lansează hit-ul "Funky Bass", care demonstrează clar că funk este un simțământ neîngrădit de rasă, credință sau culoare. 


- 1995: Dramaturgul George C. Wolfe colaborează cu dansatorul de "tap" Savion Glover la "Bringin da'Noise - Bringin da'Funk", o călătorie muzicală în istoria afro-americană folosinf dansul "tap". 


- 1997: Pianistul funk George Clinton lansează cântecul "Give Up the Funk". 


O precizare


În limba engleză, "funky" înseamnă și  "modern sau stilat într-o manieră neconvențională ori izbitoare". 


5 octombrie: Ziua Mondială a Meningitei

5 octombrie: Ziua Fii Funky 5 octombrie: Ziua Fii Funky Reviewed by Diana Popescu on octombrie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.