11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare

 Ziua Mondială a Instalației Sanitare este celebrată an de an, începând cu 2010, pentru a se onora rolul critic al acesteia pentru sănătate. Fără o instalație sanitară corespunzătoare, zonele orașelor și satelor ar deveni de nelocuit din cauza mirosului oribil, dar și a răspândirii unor boli letale.


Instalația sanitară este atât de importantă pentru lume încât se pare că însuși Albert Einstein ar fi declarat că dacă și-ar lua viața de la început, ar deveni instalator!                  


11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare

Sistemul de instalație sanitară al unei localități trebuie să fie luat cu grijă în considerare, întrucât viitorul oricărui spațiu de locuit este determinat de cât de bine este gândit din punctul de vedere al acestui sistem.


Ziua Mondială a Instalației Sanitare a fost lansată de Consiliul Mondial al Instalației Sanitare, cu scopul de a promova relația dintre excelente instalații sanitare, sănătate, sustenabilitate a mediului și o crescândă prosperitate comunitară. Banca Mondială a recunoscut importanța plumbing/instalației sanitare ca modalitatea cea mai eficientă financiar de întreținere a sănătății.


Consiliul Mondial al Instalației Sanitare a îmboldit acțiunea de a se asigura lucrători calificați corespunzător pentu acest domeniu, capabili să aibă soluții imediate și sustenabile în stare să îmbunătățească în întregime sistemul de salubrizare. Acest lucru este esențial pentru milioane de copii, cu vârste sub cinci ani, care mor anual din pricina unor boli purtate de apă, diaree, cauzate de spații deschise ale apelor apropiate de casă folosite pentru defecație. 


10 martie: Ziua Internațională a Cimpoiului


Repere din istoria Zilei Mondiale a Instalației Sanitare


- Anii 2.600 î.Hr.: Primul sistem de transport al apei dintr-un lac în altul este construit în civilizația din Vala Indusului.


- 1596: John Harington inventează pentru casa reginei din palatul Richmond, din Marea Britanie, prima toaletă la care se trage apa.


- 1775: Alexander Cumming, ceasornicar și inventator scoțian, este primul englez care patenteaza sistemul de tragere a apei toaletei, utilizat și în zilele noastre.


- 1937: Alfred Moen, inventator american, crează cel dintâi robinet de amestec al apei calde cu cea rece. 


11 martie: Ziua Venerării Uneltelor


11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare 11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare Reviewed by Diana Popescu on martie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.