11 martie: Ziua Venerării Uneltelor

 An de an, Ziua Venerării Uneltelor de pe 11 martie celebrează aceste eroine din traiul de zi cu zi , de obicei neridicate în slăvi, și ne îndeamnă să le acordăm respectul cuvenit. 


Nu se știe cine a creat Ziua Venerării Uneltelor dar, probabil, inițiatorul acesteia a fost cineva care-și îndrăgea nemaipomenit de mult trusa de scule. În vremuri străvechi, oamenii au început să-și facă unelte rudimentare, folosind pietre, coarne și oase de animale, și sticlă vulcanică.           

  

11 martie: Ziua Venerării Uneltelor

Dacă bormașina este considerată de mulți cea mai importantă unealtă, o altă, asemănătoare, a apărut incă din anii 1.400. Oricum, odată cu avansarea tehnologiei, creația de scule moderne a luat un avânt incredibil, acestea ajungând să fie tot mai performante. 


Este greu să ne imaginăm o lume lipsită de astfel de obiecte utilizate pentru a repara sau a îmbunătăți, costrui aproape orice! Potrivit profesioniștilor, este important să ne menținem mereu sculele curate și în stare bună, indiferent dacă sunt ciocane, șurubelnițe, dălți, fierăstraie sau chei fixe, tubulare ori inelare!


Numeroși entuziașți ai uneltelor recunosc una, de bună de calitate, de la prima vedere și preferă o anumită marcă a acesteia. Pasionații își adună adeseori o colecție impresionantă din ele, chiar dacă, adeseori, nu au nevoie de acestea!


Există chiar și un cod nescris despre împrumutarea lor! Unii ajung chiar să creadă că atunci când vrei să-ți păstrezi un prieten, nu este indicat să-i dai cu împrumut vreo bormașină, vreun flex ori vreun aparat de sudură, având în vedere că poate "uita" să o înapoieze ori o poate returna stricată!


Câteva repere din istoria Zilei Venerării Uneltelor


- Secolul al XIII-lea: Fierarii inventează oțelul prin combinarea fierului cu cărbune, ceea ce-l poate face mai tare, mai puternic. 


10 martie: Ziua Mondială a Rinichilor


- 1761: Sunt inventanți foarfecii din metal turnat, asemănători celor din prezent.


- 1891: Karl Elsener începe producerea vestitului pumnal de armată elvețian. 


- Secolul al XX-lea: Lăzile / trusele de scule își fac intrarea în lumea vânzărilor în masă. 


11 martie: Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare

11 martie: Ziua Venerării Uneltelor 11 martie: Ziua Venerării Uneltelor Reviewed by Diana Popescu on martie 10, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.