12 martie: Ziua lui Alfred Hitchcock

 Cunoscut ca "maestru al suspansului", Alfred Hitchcock a fost un regizor de film de pionierat, care ne-a dăruit unele din peliculele noastre favorite de groază (horror), de la "30 de trepte" la "Psycho". Hitchcock a dezvoltat tehnici de filmare inovatoare, ce au inspirat generațiile viitoare de creatori de film și au schimbat modul în care "vedem" horror-ul și misterul.


De-a lungul carierei sale, Alfred Hitchcock a regizat peste 50 de filme și a introdus în lume personaje puternice, cu un mare impact. Pornind de la copilăria să austeră și părinții săi extrem de exigenți, precum și de la arta expresionistă germană, Hitchcock a devenit un expert în suspans terifiant, finaluri imprevizibile și personaje complexe din punct de vedere psihologic.      


12 martie: Ziua lui Alfred Hitchcock

Născut la Londra, la finele secolului al XIX-lea, Alfred Hitchcock a crescut într-o familie catolică, având o copilărie pe care a descris-o mai târziu ca singuratică și protejată cu strictețe. Pe parcursul vieții sale, elemente din copilăria lui, precum silirea de către mama sa să stea la picioarelor patului ca pedeapsă, și-au făcut loc în filmele sale.


Hitchcock a intrat în industria cinematografică britanică ca designer de cartoane de titlu pentru filmele mute, ajungând mai târziu asistent de regizor. A regizat cea dintâi pelicula a sa în 1925. În 1939 s-a mutat la New York și a lucrat la unul dintre cele mai bune filme ale sale, "Rebecca". A continuat să lanseze pelicule precum "Păsările" și "Psycho", scandalizând și "torturând" audiența din toată lumea. 


11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare


În cadrul celor peste 60 de ani de carieră, Hitchcock a creat peste 50 de pelicule, unele dintre ele nemaiexistând în prezent. Între 1955 și 1965 a regizat și produs "Alfred Hitchcock Presents" ("Alfred Hitchcock Prezintă"), un serial antologic de televiziune de filme de mister. Fiecare episod se deschidea cu ilustrarea faimoasei sale siluete rotunde, desenată de el însuși, și de prezentarea de către Hitchcock a unui nou thriller sau unei noi povești de mister.


Alfred Hitchcock a rămas activ de-a lungul întregii sale vieți. În 1960 a primit două stele, pentru TV și film, pe Aleea Celebrităților de la Hollywood. Este recunoscut pe larg ca cel mai influent regizor din toate timpurile. A fost înălțat la rangul de cavaler în 1979, cu puțîn timp înainte de a muri în somn în casa sa din Los Angeles.


12 martie: Ziua Anului Nou Aztec


12 martie: Ziua lui Alfred Hitchcock 12 martie: Ziua lui Alfred Hitchcock Reviewed by Diana Popescu on martie 11, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.