26 martie: Ziua Solitudinii

 Ziua Solitudinii este sărbătorită în fiecare an pe 26 martie, și nu este rezervată numai introvertiților sau chiar persoanelor antisociale. Care imaginea comună care ne vine în minte când auzim cuvântul "solitudine"? Un pustnic sfrijit, cu o barbă lungă și albă care s-a retras dintre oameni, trăiește într-o peșteră izolată de pe un munte înalt , și îi alungă cu strășnicie pe străinii ce nu sunt bineveniți pe acolo! Totuși, solitudinea are efecte pozitive semnificative pentru oricine dintre noi...


Ca și creaturi sociale, suntem programați automat să căutăm conexiuni cu alte ființe umane. Grație avansurilor din tehnologiei și îmbunătățirii comunicației, suntem legați unul de celălalt ca niciodatș mai înainte. Indiferent dacă ne place sau nu.      

                        

26 martie: Ziua Solitudinii

Ce-i drept, ne este necesară o mulțime de energie fizică și mentală pentru a fi conectați întotdeauna cu alții. Implicarea în lume este uneori epuizantă. Din aceste motiv avem nevoie, câteodată, de a ne lua câte o pauză, pentru a ne echilibra balanța dintre relația noastră cu ceilalți și relația cu noi înșine. 


Totuși, într-un studiu, s-a descoperit că respondentii ar preferă mai degrabă să fie supuși unui șoc electric decât să fie lăsați singuri cu gândurile lor!


Cauza? Poate întrucât se pune semnul egalității între solitudine și singurătate. Conform unora, există o diferența remarcabilă între cele două. Solitudinea ar fi simțământul de a fi mulțumit, satisfăcut numai împreună cu tine. Singurătatea ar fi o stare negativă care te-ar face să te simți izolat, deconectat de alte ființe umane. 


Chiar și copiii, când sunt puși, drept pedeapsă, cu fața la perete, sau sunt lăsați singuri în camera lor, suferă din pricina singurătății.


Dacă ne dedicăm câteva minute, o oră sau o întreagă zi practicării solitudinii, inimile și mințile noastre ne vor mulțumi!


25 martie: Ziua Internațională a Copilului Nenăscut


De ce este solitudinea bună pentru noi


- Timpul petrecut în solitudine este corelat cu fericirea și managementul îmbunătățit al stresului.


- Când gândim în solitudine i se dă minții noastre oportunitatea de a descoperi noi idei și posibilități.


- Oamenii își măresc productivitatea din muncă când li se acordă o anumită intimitate.


- În solitudine suntem capabili să învățăm mai multe despre cine suntem cu adevărat, fără influențe din afară. 


26 martie 2022: Ziua Orei Pământului


26 martie: Ziua Solitudinii 26 martie: Ziua Solitudinii Reviewed by Diana Popescu on martie 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.