26 martie: Evenimentul zilei - Convenția Armelor Biologice

 Pe 26 martie 1975 a intrat în vigoare Convenția Armelor Biologice.


Convenția Armelor Biologice sau Convenția Armelor Biologice și cu Toxine este un tratat de dezarmare care interzice efectiv astfel de arme, prin prohibiția dezvoltării, producției, achiziției, transferului, depozitării și utilizării lor. 


Convenția Armelor Biologice a fost primul tratat multilateral de interzicere a unei întregi categorii de arme de distrugere în masă. Are o durată nelimitată. Până în februarie 2023, 185 de state au devenit părți ale tratatului. Patru alte state l-au semnat dar nu l-au ratificat, iar alte opt state nu au semnat și nici nu accesat tratatul.       

                              

26 martie: Evenimentul zilei - Convenția Armelor Biologice

În lumina avansurilor rapide din biotehnologie, expertul în apărare biologică Daniel Gerstein a descris tratatul ca "cel mai important tratat de controlare a armelor din secolul al XXI-lea". 


Oricum, eficiența tratatului a fost limitată din cauza sprijinului instuțional insuficient și absenței oricărei verificări formale de monitorizare a aplicării sale. 


25 martie: Evenimentul zilei - Satelitul Titan

26 martie: Evenimentul zilei - Convenția Armelor Biologice 26 martie: Evenimentul zilei - Convenția Armelor Biologice  Reviewed by Diana Popescu on martie 26, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.