25 martie: Evenimentul zilei - Satelitul Titan

 Pe 25 martie 1655,  Christiaan Huygens a descoperit cel mai mare satelit al lui Saturn, Titan. 


Titan, cel de-al doilea satelit ca mărime din sistemul nostru solar, este singurul care are o atmosfera densă. Este cu 50% mai mare în diametru decât luna și este cu 80% mai masiv față de aceasta.       

          

25 martie: Evenimentul zilei -  Satelitul Titan

Titan este compus în principal din gheață și rocă, având, de fapt, un miez de rocă înconjurat de variate straturi de gheață. Asemeni lui Venus, înaintea epocii spațiale, atmosfera sa dens opacă a împiedicat înțelegerea suprafeței sale până când, în 2004, misiunea Cassini-Huygens a furnizat noi informații, inclusiv descoperirea de lacuri de hidrocarbură lichidă în regiunile polare ale lui Titan. 


Aatmosfera lui Titan este compusă mai ales din azot. Componente minore au dus la formare de nori de metan și etan, și o ceață groasă de organo-azot. Climatul, incluzând vânt și ploaie, a creat suprafețe similare cu cele ale pământului, precum dune, râuri, lacuri, mări și delte, și este dominat de modele de vreme sezoniere aidoma celor de pe pământ. 


24 martie: Evenimentul zilei - Bacilul Koch

25 martie: Evenimentul zilei - Satelitul Titan 25 martie: Evenimentul zilei -  Satelitul Titan Reviewed by Diana Popescu on martie 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.