28 martie: Ziua Căzii cu Apă Fierbinte

 În fiecare an, pe 28 martie, Ziua Căzii cu Apă Fierbinte evidențiază oportunitatea de a ne detensiona mușchii, a ne relaxa și a savura beneficiile unei băi foarte calde, sau "spa".


Egiptenii antici se delectau în băi terapeutice cu apă fierbinte acum circa 4.000 de ani, conform mărturiilor arheologice. În anul 600 î.Hr., regele Phraortes al Persiei antice avea creată special pentru pentru el o cadă pentru apă fierbinte, zămislită din granit solid. 


Platon, Homer și Hipocrate, trei dintre cei mai mari gânditori ai Greciei antice, credeau cu toții în proprietățile medicinale ale apei fierbinți. Izvoarele de apă atrăgeau oamenii pentru a se împuternici social, a fi creativi și în activități cum ar fi cele din construcții. 

                    

28 martie: Ziua Căzii cu Apă Fierbinte

Lideri imperiali ai Romei au fost și mai extravaganți decât cei dinaintea lor, și au clădit băi masive, impresionante. Multe din facilitățile acestora aveau rolul de a ajuta la recuperarea legionarilor istoviți, care sufereau din pricina unor răni și boli din vremea războiului.


Numele "Sanus Per Aquana", care înseamnă "sănătate prin apă", este la originea acronimului pentru "Spa", băile termale. Stadioane sportive, spa-uri și ospătarii erau trăsături comune ale băilor romane.


California este considerată a fi locul de naștere a primelor spa, moderne, pentru acasă, începând cu 1958, care au fost confecționate din căzi din lemn roșu vechi și butoaie die vin scoase din uz. Lemnul a fost, totuși, o componentă care nu reușea să se mențină în apă și era un material disponibil să dea naștere unor germeni provocatori de boli, mucegai, alge și mâzgă. 


27 martie 2023: Ziua lui Seward


La sfârșitul anilor 1970, au fost introduse căzi de apă fierbine din sticlă, care au înlocuit rapid căzile din acril turnat. Acestea au avut capacitatea de a menține curățenia apei mult mai ușor, iar fabricanții au început să dezvolte pompe, filtre, sisteme de control și jeturi de apă din plastic pliabil și adaptabil. Abia când un muncitor italian a emigrat în SUA, design-ul căzilor de apă fierbinte a devenit simțitor mai bun. 


Candido Jacuzzi, un inginer din domeniul aviației, a dezvoltat o baie cu "vârtej" de apă pentru fiul său, care suferea de artrită reumatică, cu câteva decenii în urmă. Jacuzzi  a devenit sinonim cu căzile fierbinți după ce membrul celei de-a treia generații a familiei, Roy Jacuzzi, a creat și comercializat prima spa autocontrolabilă cu jeturi de apă și integrată complet. 


 Apă caldă, fierbinte, are o cale de ne relaxa întru totul după o zi încărcată de sarcini, treburi, asigurând atât confort fizic, cât și mental. 


Hidroterapia este o metodă de tratament  ce poate duce la reducea tensiunea sanguine, eliminarea durerilor de cap și îmbunătățirea somnului. 


28 martie: Ziua Trigliceridelor


28 martie: Ziua Căzii cu Apă Fierbinte 28 martie: Ziua Căzii cu Apă Fierbinte Reviewed by Diana Popescu on martie 27, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.