3 martie: Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez

 Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez din 3 martie este dedicată an de an acestei băuturi renumite în lume. Acest whiskey a apărut cu mai mult de 800 de ani în urmă. Așa cum îi sugerează numele, este produs în Iralanda și este cunoscut pentru textura sa fină și calitatea sa.


Numele de whishey provine, pare-se, din expresia irlandeză "uisce beatha", însemnând "apa vieții". Se crede că această băutură alcoolică a căpătat o popularitate bruscă în secolul al XII-lea. Potrivit unei legende, călugării irlandezi au învățat metoda distilării băuturilor spirtoase în alte țări din Europa și și-au adus acasă aceste învățături. Această metodă ar fi fost dezvoltată și așa ar fi fost creat whiskey-ul creat tradițional într-un cazan.  

                           

3 martie: Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez

Distileria Bushmil din Antrim, a lui Sir Thomas Phillips, despre care se zice că este una din cele mai vechi din lume, a primit licență de a distila whiskey-ul în 1608. A fost aprobată chiar de regele James. Distilarea a primit licență de comercializare în 1757, fiind prima de acest tip din Irlanda.


2 martie: Ziua Pisicii Salvate


Legea care a permis utilizarea de cartofi, zahăr și grâne în producerea whiskey-ului a fost emisă în 1759. În anii 1800, Irlanda a devenit capitala mondială whiskey-ului. În 1829a fost fondată de James Jameson binecunoscuta companie Tullamore Dew.


Stuart McNamara, născut în West Cork, a creat Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez în anii 1990, întrucât credea că oamenii nu recunoașteau și nu apreciau îndeajuns whiskey-ul irlandez. 


3 martie: Ziua Festivalului Japonez al Păpușilor


3 martie: Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez 3 martie: Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez Reviewed by Diana Popescu on martie 02, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.