2 martie: Ziua Pisicii Salvate

 Ziua Pisicii Salvate este marcată în fiecare an pe 2 martie. Există o mulțime de pisici fără adăpost, așteptând o zi ca aceasta, în care oamenii să le ia de pe străzi și să le adopte ca membri ai familiei lor.


Cele mai multe pisici domesticite sunt prețuite de oameni pentru tovărășia lor, în special de cei care lucrează acasă sau își petrec cea mai mare parte a timpului lor în case, apartamente.       


2 martie: Ziua Pisicii Salvate

Pisicile se remarcă prin reflexe rapide, un corp puternic și dinți ascuțiți. O pisică a fost domesticită pentru prima oară în Grecia, în anii 1.200 î.Hr., după care astfel de pisici au fost introduse în Europa sudică. Prin secolul al V-lea, au ajuns să fie animale familiare în zonele din Eritreria. 


Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale a fost fondată de Henry Bergh, în 1817, fiind prima asociație având inițiativa conform căreia toate animalele sunt îndreptățite să aibă un tratament respectuos, bun, și trebuie să fie protejate de lege. 


În general, salvarea animalelor are un rol important în comunități prin reunirea animalelor pierdute, rătăcite, cu stăpânii lor, adăpostirea animalelor de pe străzi și furnizarea de cămine pentru acestea. 


1 martie: Ziua Mondială a Complimentului


Lucruri interesante despre pisici


- Pisicile sunt singurele mamifere al cărui gust nu poate simți dulcele.


- Pot sări la o distanță mai mare de 6 ori decât lungimea corpului lor.


- Au 230 de oase, mai multe decât oamenii.


- Posedă, cu totul, 18 degete, câte 5 la labele din față, și câte 4 la labele din spate. 


2 martie: Ziua Mondială a Bunăstării Mentale a Adolescenților


2 martie: Ziua Pisicii Salvate 2 martie: Ziua Pisicii Salvate Reviewed by Diana Popescu on martie 01, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.